Platou taranesc 2

Portii
4
Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie
Platou taranesc 2

Ingrediente

  • Pentru pomana porcului:
  • 600 g carne de porc
  • 1 pahar vin alb
  • sare si piper dupa gust
  • 2 foi de dafin
  • Pentru garnitura de mazare:
  • 300 g mazare
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa mica alba
  • 1 morcov mic ras
  • Pentru ochiurile romanesti:
  • 4 oua (pentru 4 portii)
  • Putin unt
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare
  • Se serveste alaturi de mamaliguta.

Mod de preparare

Pentru un pranz in familie, am pregatit carne de porc in stil “pomana porcului” cu oua ochiuri romanesti, putina mazare (preferata mea) si mamaliguta. :)

Se portioneaza carnea de porc in bucatele mici si se rumeneste intr-o cratita incapatoare cu putin ulei incins. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga mirodeniile si se stinge cu putin vin (sau apa), dar nu varsati tot paharul odata, ci doar putin la inceput. Se completeaza, din cand in cand, cu vin. Cand este gata, se da deoparte.

Intre timp, se pune la fiert mazarea intr-o craticioara cu putina apa (cat s-o acopere de grosimea unui deget), se adauga o lingura de ulei si o lingura de unt, ceapa tocata marunt si un morcov ras. Este gata cand scade lichidul si este suficient fiarta.

Pentru ochiurile romanesti: se pune pe foc mic, intr-o craticioara mai adanca, apa, o lingura de otet si un praf de sare. Cand apa incepe sa bulbuceasca (nu asteptati sa fiarba), se amesteca cu o lingura si se pune oul, pentru ca, in vartej, albusul sa invaluie galbenusul. Trebuie sa fie cu zeama, dar gatite. Mie nu imi plac foarte moi, asa ca le fac mediu (au gust ca cele din copilarie). Si le pregatesc pe rand (dupa ce e gata unul, il scot, apoi il pun pe celalalt). Se sareaza la sfarsit. Se topeste putin unt intr-un ibric, apoi se toarna incetisor untul pe fiecare ou.

Se serveste alaturi de mamaliguta.


Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/02/platou-taranesc-2.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie