Platou de Vara

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g muschi de vitel
  • 3 rosii mari
  • 1 zucchino (sau dovlecel)
  • branza de ras (parmegiano, grana padano)
  • ulei de masline
  • delikat
  • otet balsamic
  • usturoi 3-4 catei
  • piper
  • oregano
  • un pahar de vin rosu
  • o ligurita de zahar
  • sare

Mod de preparare

Muschiul de vitel se taie de 2,5 - 3 cm grosime (nu mai putin de 2,5 si nu mai mult de 3,5, altfel iese tare!) si se pune o noapte la rece in urmatorul bait: usturoiul facut mujdei cu otet balsamic (2-3 linguri), delicat, piper, oregano, ulei de masline (2 linguri), zaharul si vinul. Toate se amesteca bine intru-un vas se inmoaie carnea pe ambele parti si se acopera vasul cu folie de plastic dupa care se da o noapte la frigider.

Carnea se face la gratar la foc mediu 8 min pe o parte 8 pe o parte (nu o lasati mai mult ca se intareste). Dupa ce este gata se taie felii cat mai subtiri pe grosime cu un cutit foarte bine ascutit. Carnea la miloc este rosie aproape in sange. Se taie felii rotunde de dovlecel si se pun pe gratar pana se frig.

Feliile de carne se aseaza pe un platou mai mare pe mijloc. In jurul ei se pun feliile de dovlecel la gratar rosii taiate felii subtiri. se rade branza pe razatoarea mare peste platou se sareaza dupa gust. Totul se stropeste cu ulei de masline. Este extraordinar de bun si sanatos.
Se serveste cu vin rosu si lumanari parfumate...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert tort Ferrero Rocher
Bucataras.RO

Desert tort Ferrero Rocher

  La multi ani, super taticule!  De ce super? Pentru ca, dupa cum stiti, astazi sarbatorim ziua eroului cu 3 fete,...

Desert tort Ferrero Rocher
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia