Muschiul de vitel se taie de 2,5 - 3 cm grosime (nu mai putin de 2,5 si nu mai mult de 3,5, altfel iese tare!) si se pune o noapte la rece in urmatorul bait: usturoiul facut mujdei cu otet balsamic (2-3 linguri), delicat, piper, oregano, ulei de masline (2 linguri), zaharul si vinul. Toate se amesteca bine intru-un vas se inmoaie carnea pe ambele parti si se acopera vasul cu folie de plastic dupa care se da o noapte la frigider.
Carnea se face la gratar la foc mediu 8 min pe o parte 8 pe o parte (nu o lasati mai mult ca se intareste). Dupa ce este gata se taie felii cat mai subtiri pe grosime cu un cutit foarte bine ascutit. Carnea la miloc este rosie aproape in sange. Se taie felii rotunde de dovlecel si se pun pe gratar pana se frig.
Feliile de carne se aseaza pe un platou mai mare pe mijloc. In jurul ei se pun feliile de dovlecel la gratar rosii taiate felii subtiri. se rade branza pe razatoarea mare peste platou se sareaza dupa gust. Totul se stropeste cu ulei de masline. Este extraordinar de bun si sanatos.
Se serveste cu vin rosu si lumanari parfumate...
Vazusem reteta aceasta pe internet si mi s-a parut interesanta, mai ales partea cu laptele si am zis sa o incerc si eu. A...
Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapteCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii