Pizza Buna cu Aluat Pufos

Complexitate
redusa
Pizza Buna cu Aluat Pufos

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 365 g faina
  • 235 ml apa
  • 2 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • Pentru topping:
  • 300 g mozzarella taiata felii
  • 100 g kaizer taiat cubulete
  • 150 g suc de rosii picant
  • cateva frunze de busuioc
  • Suc de rosii picant:
  • 2 rosii medii
  • piper
  • seminte de chili

Mod de preparare

Aluatul
l-am preparat cu 24 de ore inainte. Am pus toate ingredientele in robot si l-am lasat sa le amestece timp de 5-7 minute. Aluatul final are o textura delicata. In cazul in care nu aveti robot, puteti framanta aluatul si la mana, pana se omogenizeaza bine si nu se mai prinde de mana.

Se portioneaza in 3 parti egale carora li se da forma de bila. Separat, se pregatesc 3 vase si se ung cu ulei. Se pune aluatul in cele 3 vase, se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 24 de ore.

Sucul de rosii:
In cazul in care nu aveti suc de rosii in casa, puteti face ca mine: am pasat 2 rosii in blender si le-am pus la fiert impreuna cu niste seminte de chili si niste piper. Le-am luat de pe foc cand nu au mai facut spuma deasupra.

Dupa 24 ore, aluatul poate fi folosit. Se scoate fiecare vas si se rastoarna compozitia pe o suprafata usor infainata. Nu se foloseste sucitor pentru intinderea aluatului. Se intinde astfel: cu degetele acoperite de faina, tragem usor de aluat asa cum se vede in imagine (degetul mare deasupra, celelalte degete dedesbtul aluatului). Se lasa marginea un pic mai groasa.

Dupa ce se intinde aluatul, se muta pe o foaie de copt. Se pune sucul de rosii, kaizerul bucati, mozzarella. Se pune cu tot cu hartia de copt pe fundul unei tavi sau pe piatra (da aveti). Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade c pentru aproximativ 12 minute. (Se verifica totusi din cand in cand, pentru a fi siguri ca nu se arde).

Se coace pe fundul unei tavi sau pe piatra (daca aveti).
Cand se scoate din cuptor, se presara cu frunze de busuioc tocate (sau intregi) si se savureaza fierbinte.


Sursa de inspiratie, cu aluatul facut ca la carte, nu adaptat cum e la mine, o gasiti pe blogul blog.codrudepaine.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu nuca si crema de budinca
2
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
3
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Parteneri
Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola
Bucataras.RO

Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola

Acest preparat este unul din preferatele mele atunci când vine vorba de startere. Are o aromă aparte, un aspect irezistibil...

Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread