Aluatul
l-am preparat cu 24 de ore inainte. Am pus toate ingredientele in robot si l-am lasat sa le amestece timp de 5-7 minute. Aluatul final are o textura delicata. In cazul in care nu aveti robot, puteti framanta aluatul si la mana, pana se omogenizeaza bine si nu se mai prinde de mana.
Se portioneaza in 3 parti egale carora li se da forma de bila. Separat, se pregatesc 3 vase si se ung cu ulei. Se pune aluatul in cele 3 vase, se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 24 de ore.
Sucul de rosii:
In cazul in care nu aveti suc de rosii in casa, puteti face ca mine: am pasat 2 rosii in blender si le-am pus la fiert impreuna cu niste seminte de chili si niste piper. Le-am luat de pe foc cand nu au mai facut spuma deasupra.
Dupa 24 ore, aluatul poate fi folosit. Se scoate fiecare vas si se rastoarna compozitia pe o suprafata usor infainata. Nu se foloseste sucitor pentru intinderea aluatului. Se intinde astfel: cu degetele acoperite de faina, tragem usor de aluat asa cum se vede in imagine (degetul mare deasupra, celelalte degete dedesbtul aluatului). Se lasa marginea un pic mai groasa.
Dupa ce se intinde aluatul, se muta pe o foaie de copt. Se pune sucul de rosii, kaizerul bucati, mozzarella. Se pune cu tot cu hartia de copt pe fundul unei tavi sau pe piatra (da aveti). Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade c pentru aproximativ 12 minute. (Se verifica totusi din cand in cand, pentru a fi siguri ca nu se arde).
Se coace pe fundul unei tavi sau pe piatra (daca aveti).
Cand se scoate din cuptor, se presara cu frunze de busuioc tocate (sau intregi) si se savureaza fierbinte.
Sursa de inspiratie, cu aluatul facut ca la carte, nu adaptat cum e la mine, o gasiti pe blogul blog.codrudepaine.ro.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii