Pulpa de curcan se fierbe in apa cu putina sare. Se ia spuma ce se formeaza. Cand este fiarta se scoate din supa si se lasa sa se raceasca putin si apoi se ia carnea de pe os. Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si usturoiul.
Intr-o tigaie se pun 2 lg de ulei de masline sa se incinga. Se pune ceapa si usturoiul la calit, apoi se pune peste un polonic de supa sa se inabuse. Se adauga carnea facuta bucati mici, se amesteca.
Orezul shiritaki se spala in 3-4 ape si apoi se scurge si se adauga in tigaie, se amesteca bine, se pune curcuma, sofranul si boia iute si se amesteca. Se mai pune supa daca scade apa pana fierb toate. Se pune sare si piper si se lasa sa scada.
Cand este gata se serveste cald. Se poate presara si frunze de patrunjel tocate.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicatePentru că am mers să culegem via şi merele, am pregătit o plăcintă mai mare cu mere, nuci şi aluat cu...
Desert placinta cu mere, nuci si aluat cu vinCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii