Piccata de pui cu sparanghel copt

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
26 minute
Complexitate
redusa
Piccata de pui cu sparanghel copt

Ingrediente

  • Pentru pui:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 150 de grame făină albă
  • sare
  • piper
  • 50 de grame unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 150 de ml vin alb sec
  • 2 linguri capere
  • 1 lingura de pătrunjel verde tocat
  • Pentru sparanghel:
  • 1 legătură sparanghel verde
  • 3 linguri ulei de floarea - soarelui
  • 1 linguriță de sare
  • 1 jumătate de linguriță piper
  • 1 cățel de usturoi tocat
  • zeamă de lămâie după gust

Mod de preparare

Jumătățile de piept de pui se subțiază, se bat cu ciocanul de snitele și se împart în două. Rezultă patru bucăți. Se asezoneaza cu sare , piper, pe ambele părți. Se trec prin făina, apoi se prajesc în uleiul de măsline încins și jumătate din cantitatea de unt, cca. 4 minute pe fiecare parte, în funcție de grosime, până se rumenesc.
Se scot pe o farfurie, se lasă puțin deoparte. Între timp, se adaugă în tigaie încă puțin ulei, dacă e cazul și apoi vinul alb care se lasă să scadă la jumătate, preț de un minut. Se adaugă zeamă de lămâie după gust, caperele, restul de unt, sare, piper, pătrunjel tocat , se mai dă un clocot, apoi se pune puiul în sosul rezultat și se servesc împreună.
Pentru sparanghel, se încinge cuptorul la 220 de grade Celsius, sparanghelul se spală, se rupe baza mai lemnoasă a tulpinii, se amestecă bine cu uleiul, usturoiul tocat, sarea și piperul, apoi se așează pe un singur rând în tava de copt și se coace 15 minute. La servire, se poate stoarce puțină zeamă de lămâie.
E o mâncare ușor de pregatit, gustoasă, de origine italiană și, probabil, unul dintre cele mai bune moduri în care se poate face pieptul de pui.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Trigoane cu branza
Bucataras.RO

Trigoane cu branza

Simple,rapide si extrem de gustose.

Trigoane cu branza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola