Pastramioare de Tot Felul - Piept de Pui

Complexitate
redusa
Pastramioare de Tot Felul - Piept de Pui

Ingrediente

  • 2 piepti de pui, dezosati
  • Condimente I:
  • Coriandru pisat
  • Piper pisat
  • Sare
  • Miere
  • Condimente II
  • Tarhon
  • Nucsoara
  • Codite de telina
  • Sare
  • Miere

Mod de preparare

Pentru ca scriu pt a treia oara reteta (timp in care pana si pozele ei s-au pierdut in ether) acum, fara chef si voie buna o rezum: si puiul se poate pastramagi, dar cu alte condimente. Eu am facut doi piepti cu: piper si coriandru, sare si miere; alti doi cu: tarhon, nucsoara si codite de telina, sare si miere. Am tinut pietii mult mai mult timp in vin (de teama salmonelei) de dimineata pana seara, inainte de-ai pregati pentru masajul de condimente (de unde si pozele mele oparite facute seara).

Dupa ce i-am scos din vin, i-am masat bine cu condimentele pisate, am asternut o folie de plastic, am presarat sare si-am picurat miere poliflora; i-am strans bine doi cate doi in folie si i-am tinut in frigider 5 zile (pana cand nu mai lasa zeama deloc), intorcand mumia la fiecare 24 de ore si golid tava de zemuri.

Dupa asta, le-am facut din nou o baie prelungita in vin, am mai adaugat condimente - pe fiecare cele ce fusesera initial si i-am spanzurat (desi carnea si-a luat aromele necesare, baia in vin le-a cam dus pe cele de la suprafata, asa ca am mai adaugat o lingura de tarhon pe cele verzi si o lingurita de coriandru+nucsoara pe cele rosietice - asa de fatz ... dar si de gust - tarhonul le da un gust usor afumat iar nucsoara un plus de picant)

Am exemplificat cu frigarui pentru a nu plictisi preavazatorii cu iarasi feliutele transparente si pentru a va zice ca se pot servi si ca fel principal nu doar ca aperitiv. Pastramioara fiind deja "gatita" nu-i mai trebuie decat o sfaraiala pe gratar pentru a-si face niste tatuaje la vedere, timp in care legumaria pe de langa nu are timp a se ard...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori
Bucataras.RO

Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori

Se fac usor si sunt delicioase! Noi le-am servit alaturi de un piure de cartofi cu marar!

Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti