Pentru ca scriu pt a treia oara reteta (timp in care pana si pozele ei s-au pierdut in ether) acum, fara chef si voie buna o rezum: si puiul se poate pastramagi, dar cu alte condimente. Eu am facut doi piepti cu: piper si coriandru, sare si miere; alti doi cu: tarhon, nucsoara si codite de telina, sare si miere. Am tinut pietii mult mai mult timp in vin (de teama salmonelei) de dimineata pana seara, inainte de-ai pregati pentru masajul de condimente (de unde si pozele mele oparite facute seara).
Dupa ce i-am scos din vin, i-am masat bine cu condimentele pisate, am asternut o folie de plastic, am presarat sare si-am picurat miere poliflora; i-am strans bine doi cate doi in folie si i-am tinut in frigider 5 zile (pana cand nu mai lasa zeama deloc), intorcand mumia la fiecare 24 de ore si golid tava de zemuri.
Dupa asta, le-am facut din nou o baie prelungita in vin, am mai adaugat condimente - pe fiecare cele ce fusesera initial si i-am spanzurat (desi carnea si-a luat aromele necesare, baia in vin le-a cam dus pe cele de la suprafata, asa ca am mai adaugat o lingura de tarhon pe cele verzi si o lingurita de coriandru+nucsoara pe cele rosietice - asa de fatz ... dar si de gust - tarhonul le da un gust usor afumat iar nucsoara un plus de picant)
Am exemplificat cu frigarui pentru a nu plictisi preavazatorii cu iarasi feliutele transparente si pentru a va zice ca se pot servi si ca fel principal nu doar ca aperitiv. Pastramioara fiind deja "gatita" nu-i mai trebuie decat o sfaraiala pe gratar pentru a-si face niste tatuaje la vedere, timp in care legumaria pe de langa nu are timp a se ard...
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii