Parjoale din carne de oaie cu sos de rosii

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Parjoale din carne de oaie cu sos de rosii

Ingrediente

  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita sare
  • 1 kg carne de oaie tocata
  • 6 cepe mici
  • 1 gogosar rosu si mare
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 linguri faina de grau
  • 2 oua
  • 1 lingurita maghiran
  • 1 lingurita amestec ierburi cu boia
  • 50 ml ulei
  • 500 gr rosii
  • 1 lingura mare bulion
  • 1 gogosar mare rosu
  • 4 cepe micute
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare


Peste carnea tocata se pun ierburile aromate, sare, oua, faina de grau, gogosarul, ceapa si usturoiul mixate, dar nu facute praf, sa fie asa mai marisoare, se omogenizeaza; se formeaza parjoale mici in podul palmei si se pun la copt in tava de la cuptor, dupa ce s-a pus hartie de copt in tava. Se coc la foc potrivit pe o singura parte.
Mod de preparare pentru sos:
Se curata ceapa, se toaca si se prajeste cu putin ulei, trebuie sa devina translucida pentru un gust cat mai aromat, se adauga rosiile si gogosarul mixat bine, rozmarin, sare si se fierbe la foc potrivit. Cand sosul este gata, se pun parjoalele peste sos, se mai adauga o lingura de bulion si se mai lasa la fiert pret de circa cinci minute, apoi se opreste focul.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa