Pulpele se curata, se spala si se pun intr-un wok cu ulei. Se presara sare si se macina putin piper peste ele. Se acopera wok-ul cu un capac. Se inabuse pulpele si se adauga apa atunci cand este necesar (circa 300 ml impartite in doua transe). Dupa ce s-au patruns bine se lasa sa se prajesca putin, apoi se scot pe o farfurie.
Ceapa se curata de foi, se spala, se taie marunt si se caleste in uleiul ramas din wok, presarand sare si piper macinat peste ea. Dupa aceea se adauga sucul de rosii, 250 ml apa si o lingurita cu varf de boia de ardei dulce. Se amesteca si se adauga pulpele. Se lasa sa fiarba la foc mic si se mai adauga apa daca este necesar.
Intre timp, se pregatesc galustele.
Se pune o oala la foc cu 2 l apa si o lingurita de sare.
Intr-un craticior se pun 50 ml apa la foc cu doua linguri si jumatate de ulei.
Se cerne si se cantareste faina (40 g).
Cand apa din craticior da in clocote se adauga faina si se mesteca energic cu un tel. Se adauga oul si se amesteca totul cu o lingurita pana cand se obtine un aluat moale.
Cand apa din oala da in clocote, se pune cate o jumatate de lingurita de aluat in oala. Se lasa galustele sa fiarba timp de 10 minute pana cand se umfla. Se scot apoi cu o lingura si se pun in wok-ul cu carne si sos. Se mai fierb 5-10 minute, apoi se adauga patrunjelul (spalat si tocat).
Papricasul de pui cu galuste de faina se serveste cu mamaliga calda.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii