Papricas de pui cu galuste de faina

Portii
4
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Papricas de pui cu galuste de faina

Ingrediente

  • Pentru papricasul de pui:
  • 8 pulpe inferioare de pui (900 g)
  • 50-100 ml ulei
  • sare
  • piper macinat
  • circa 800 ml apa
  • 3 cepe
  • 250 ml suc de rosii
  • 1 lingurita cu varf de boia de ardei dulce
  • 3-4 fire de patrunjel verde
  • Pentru galustele de faina:
  • 50 ml apa
  • 2 si 1/2 linguri ulei
  • 40 g faina
  • 1 ou
  • Pentru fierberea galustelor:
  • 2 l apa
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Pulpele se curata, se spala si se pun intr-un wok cu ulei. Se presara sare si se macina putin piper peste ele. Se acopera wok-ul cu un capac. Se inabuse pulpele si se adauga apa atunci cand este necesar (circa 300 ml impartite in doua transe). Dupa ce s-au patruns bine se lasa sa se prajesca putin, apoi se scot pe o farfurie.


Ceapa se curata de foi, se spala, se taie marunt si se caleste in uleiul ramas din wok, presarand sare si piper macinat peste ea. Dupa aceea se adauga sucul de rosii, 250 ml apa si o lingurita cu varf de boia de ardei dulce. Se amesteca si se adauga pulpele. Se lasa sa fiarba la foc mic si se mai adauga apa daca este necesar.


Intre timp, se pregatesc galustele.


Se pune o oala la foc cu 2 l apa si o lingurita de sare.


Intr-un craticior se pun 50 ml apa la foc cu doua linguri si jumatate de ulei.


Se cerne si se cantareste faina (40 g).


Cand apa din craticior da in clocote se adauga faina si se mesteca energic cu un tel. Se adauga oul si se amesteca totul cu o lingurita pana cand se obtine un aluat moale.


Cand apa din oala da in clocote, se pune cate o jumatate de lingurita de aluat in oala. Se lasa galustele sa fiarba timp de 10 minute pana cand se umfla. Se scot apoi cu o lingura si se pun in wok-ul cu carne si sos. Se mai fierb 5-10 minute, apoi se adauga patrunjelul (spalat si tocat).


Papricasul de pui cu galuste de faina se serveste cu mamaliga calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici