Papricas de Pui

Complexitate
redusa
Papricas de Pui

Ingrediente

  • 1-1,5 kg carne de pui (aripi, pulpe si partea de jos si partea de sus)
  • sare si piper dupa gust
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei mari si grasi si inca putin din unul picant (cel picant e optional)
  • 2-3 linguri de boia de ardei (de preferat din cea ungureasca preparata in casa)
  • 250 ml supa de pui (e buna si apa)
  • Pentru nokedli
  • 3-4 linguri cu varf de smantana (eu am folosit iaurt)
  • 1 lingura faina
  • 3-4 linguri de ulei

Mod de preparare

Se curata si se toaca marunt ceapa si ardeiul. Puiul se spala bine de tot si se verifica de eventualele pene, tepi, pielite etc. Se ia o tigaie cu fundul gros, se pune ulei in ea si se incalzeste. Cand incepe sa se infierbante, se pune carnea de pui si se prajeste pe o parte dupa care se intoarce pe cealalta parte pentru rumenire usoara.

Dupa ce s-a terminat rumenitul se scoate carnea intr-o tava separata si in uleiul ramas se adauga ceapa si ardeiul. Se tin pe foc pana ceapa devine sticloasa, dupa care se adauga boiaua si se amesteca. Se adauga supa de carne (apa) si apoi se pune inapoi in tigaie si carnea.

Se preseaza bine ca sa se acopere total sau partial cu supa si se drege de sare si piper. Se pune capac si se lasa sa fiarba la foc mica pana carnea aproape cade de pe os. Se trage deoparte.

Se pregateste sosul de iaurt (urmareste link-ul http: //www. Reteteculinare. Ro/forum/discutii/sos_de_iaurt-8702/) si se pune o parte din el peste papricas. Restul de sos se pastreaza pentru nokedli (sau paste daca preferati in locul galuscutelor)

se pregatesc nokedli
(vezi link) http: //www. Reteteculinare.Ro/forum/discutii/nokedli_galuste_de_faina_cu_iaurt_-8703/.

Dupa ce au fiert si au fost tavaliti in ulei se amesteca cu sosul de iaurt ramas, dupa care se aseaza pe farfurie, deasupra se pune putin papricas si muratura preferata langa.
Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia