Papricas de Pui

Complexitate
redusa
Papricas de Pui

Ingrediente

  • 1-1,5 kg carne de pui (aripi, pulpe si partea de jos si partea de sus)
  • sare si piper dupa gust
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei mari si grasi si inca putin din unul picant (cel picant e optional)
  • 2-3 linguri de boia de ardei (de preferat din cea ungureasca preparata in casa)
  • 250 ml supa de pui (e buna si apa)
  • Pentru nokedli
  • 3-4 linguri cu varf de smantana (eu am folosit iaurt)
  • 1 lingura faina
  • 3-4 linguri de ulei

Mod de preparare

Se curata si se toaca marunt ceapa si ardeiul. Puiul se spala bine de tot si se verifica de eventualele pene, tepi, pielite etc. Se ia o tigaie cu fundul gros, se pune ulei in ea si se incalzeste. Cand incepe sa se infierbante, se pune carnea de pui si se prajeste pe o parte dupa care se intoarce pe cealalta parte pentru rumenire usoara.

Dupa ce s-a terminat rumenitul se scoate carnea intr-o tava separata si in uleiul ramas se adauga ceapa si ardeiul. Se tin pe foc pana ceapa devine sticloasa, dupa care se adauga boiaua si se amesteca. Se adauga supa de carne (apa) si apoi se pune inapoi in tigaie si carnea.

Se preseaza bine ca sa se acopere total sau partial cu supa si se drege de sare si piper. Se pune capac si se lasa sa fiarba la foc mica pana carnea aproape cade de pe os. Se trage deoparte.

Se pregateste sosul de iaurt (urmareste link-ul http: //www. Reteteculinare. Ro/forum/discutii/sos_de_iaurt-8702/) si se pune o parte din el peste papricas. Restul de sos se pastreaza pentru nokedli (sau paste daca preferati in locul galuscutelor)

se pregatesc nokedli
(vezi link) http: //www. Reteteculinare.Ro/forum/discutii/nokedli_galuste_de_faina_cu_iaurt_-8703/.

Dupa ce au fiert si au fost tavaliti in ulei se amesteca cu sosul de iaurt ramas, dupa care se aseaza pe farfurie, deasupra se pune putin papricas si muratura preferata langa.
Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici