Papricas de Cartofi cu Pui

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Papricas de Cartofi cu Pui

Ingrediente

  • -10 cartofi, nu foarte mari
  • -400g mazare
  • -3 morcoviori
  • -1 dovlecel
  • -1 tija de telina
  • -1 ceapa
  • -1/2 ardei rosu sau o bucatica ardei rosu, o bucatica ardei galben (eu asa am pus)
  • -3 pulpe inferioare
  • -1,5l apa
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -dafin
  • -boia dulce
  • -frunze de telina sau patrunjel

Mod de preparare

Ceapa o curatam, o spalam, o taiem marunt si o punem la calit il ulei. Taiem ardeiul marunt si il punem la calit cu ceapa. Le lasam sa se caleasca pt cateva momente, dupa care adaugam pulpele.

Dupa 2 minute, punem sare, piper si 1 lingurita de boia. Dupa 1 minut, adaugam 1 l de apa si le lasam sa fiarba, la foc mic, pana carnea a fost patrunsa de jumatate.

Intre timp, curatam, spalam si taiem cartofii, iar cand carnea a fost fiarta de jumatate, ii punem peste carne. Punem si mazarea. Dupa care curatam, spalam si taiem morcovii, dovlecelul si tija de telina si ii punem peste cartofi si restul.

Mai punem 500ml apa, foaia de dafin si le lasam toate la fiert. In cazul in care vreti un papricas mai lung, adaugati mai multa apa.

Inainte de a oprii focul, punem frunzele de telina. Se lasa la racit, dupa care se poate servi cu multa pofta, ca e tare bun:)

Pofta buna!
Merg foarte bine cu ardei iuti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)