Ostropel Oltenesc

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un pui / 2-3 pulpe de pui cu spate
  • otet
  • sare
  • piper alb
  • 5-6 catei de usturoi
  • 200g smantana
  • 2 carfofi
  • un morcov
  • patrunjel
  • condimente delikat
  • ulei
  • o lingura de faina de grau

Mod de preparare

Intr-un vas se pune ulei si se prajesc pulpele, dupa ce s-au rumenit putin, se adauga apa in functie de cantitatea de ostropel dorita.

Se pun condimentele, morcovul si cartoful taiat cubulete, se lasa sa fiarba bine. Dupa ce au fiert toate ingredientele, (daca doriti puteti strecura zeama, sa ramana numai carnea), se adauga otetul si usturoiul dupa gust, se mai lasa 2-3 min pe foc, se adauga smantana amestecata cu o lingura de faina si se presara cu patrunjel tocat.
POFTA BUNA!

Se serveste cu mamaliguta cat mai fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Vinete grecesti
3
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca