Ostropel Oltenesc

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un pui / 2-3 pulpe de pui cu spate
  • otet
  • sare
  • piper alb
  • 5-6 catei de usturoi
  • 200g smantana
  • 2 carfofi
  • un morcov
  • patrunjel
  • condimente delikat
  • ulei
  • o lingura de faina de grau

Mod de preparare

Intr-un vas se pune ulei si se prajesc pulpele, dupa ce s-au rumenit putin, se adauga apa in functie de cantitatea de ostropel dorita.

Se pun condimentele, morcovul si cartoful taiat cubulete, se lasa sa fiarba bine. Dupa ce au fiert toate ingredientele, (daca doriti puteti strecura zeama, sa ramana numai carnea), se adauga otetul si usturoiul dupa gust, se mai lasa 2-3 min pe foc, se adauga smantana amestecata cu o lingura de faina si se presara cu patrunjel tocat.
POFTA BUNA!

Se serveste cu mamaliguta cat mai fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun
Bucataras.RO

Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun

Desi imi promisesem sa nu fac nimic dulce pana pe 24 nu m-am putut abtine. Am facut totusi un dulce mai putin dulce decat de...

Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola