Ostropel de Rata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 rata (aprox 1 kg)
  • -1 capatana de usturoi
  • -1 ceapa
  • -100 g unt
  • -50 g faina
  • -5-6 boabe de piper
  • -sare
  • -1 varf cutit boia
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • -200 ml vin alb

Mod de preparare

Rata bine curatata, spalata se transeaza in bucati potrivite, apoi se rumeneste in untul incins, intorcandu-le pe toate partile.
Se adauga apoi ceapa tocata si cand a devenit usor galbuie, faina, amestecand. Se stinge cu putina apa.

Se adauga bulionul, sarea si piperul.

Cand este aproape gata se pune vinul si zeama de lamaie, apoi usturoiul taiat marunt, dupa care se mai dau cateva clocote (5 min.)
La fel se prepara ostropelul de pui sau gasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici