Muschiulet de pui cu smantana si ardei copti

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Muschiulet de pui cu smantana si ardei copti

Ingrediente

  • • 1 kg muschiulet de pui
  • • 1 ceapa mijlocie
  • • 1 tulpina de telina
  • • 200 g ciuperci cultivate (mai micute)
  • • 2 ardei grasi
  • • 1 cuisor
  • • 1 foaie de dafin
  • • 50 g faina
  • • 2 galbenusuri
  • • 1 pahar de vin alb sec
  • • 60+20 g unt
  • • 1 leg de patrunjel
  • • 150-200 ml smantana
  • • sare
  • • piper

Mod de preparare

Intr-o cratita incapatoare, se pune untul la incins, dupa care se adauga muschiuletii de pui si se lasa la inabusit.
Se adauga ceapa tocata, tija de telina maruntita, 1 cuisor si o foaie de dafin.
Se toarna paharul de vin, iar daca este necesar, se adauga supa sau apa, cat sa acopere carnea.
Agaugam ciupercile scurse si clatite bine. Se lasa la foc molcom, amestecand din cand in cand.
Intre timp, coacem ardeii cam 10-15 min, avand grija sa ii intoarcem pentru a se patrunde bine si uniform.
Ii curatam de coaja si seminte si ii taiem fasii lungi. Ardeii se adauga in preparat cu 5 minute inainte de a stinge focul.
Intr-o alta craticioara, topim la foc mic 20 g unt (cat o nuca), adaugam faina, smantana, 3-4 linguri din sosul in care fierbe carnea. Dupa ce sosul s-a legat, adaugam cele doua galbenusuri pe care le-am batut in prealabil. Mai tinem 1 minut si apoi turnam sosul de smantana peste carne si stingem focul. Daca sosul de smantana s-a legat prea mult, se dilueaza cu putina apa calda.
Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Se orneaza farfuriile cu fire de patrunjel sau rondele de telina.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia