Muschiulet de pui cu smantana si ardei copti

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Muschiulet de pui cu smantana si ardei copti

Ingrediente

  • • 1 kg muschiulet de pui
  • • 1 ceapa mijlocie
  • • 1 tulpina de telina
  • • 200 g ciuperci cultivate (mai micute)
  • • 2 ardei grasi
  • • 1 cuisor
  • • 1 foaie de dafin
  • • 50 g faina
  • • 2 galbenusuri
  • • 1 pahar de vin alb sec
  • • 60+20 g unt
  • • 1 leg de patrunjel
  • • 150-200 ml smantana
  • • sare
  • • piper

Mod de preparare

Intr-o cratita incapatoare, se pune untul la incins, dupa care se adauga muschiuletii de pui si se lasa la inabusit.
Se adauga ceapa tocata, tija de telina maruntita, 1 cuisor si o foaie de dafin.
Se toarna paharul de vin, iar daca este necesar, se adauga supa sau apa, cat sa acopere carnea.
Agaugam ciupercile scurse si clatite bine. Se lasa la foc molcom, amestecand din cand in cand.
Intre timp, coacem ardeii cam 10-15 min, avand grija sa ii intoarcem pentru a se patrunde bine si uniform.
Ii curatam de coaja si seminte si ii taiem fasii lungi. Ardeii se adauga in preparat cu 5 minute inainte de a stinge focul.
Intr-o alta craticioara, topim la foc mic 20 g unt (cat o nuca), adaugam faina, smantana, 3-4 linguri din sosul in care fierbe carnea. Dupa ce sosul s-a legat, adaugam cele doua galbenusuri pe care le-am batut in prealabil. Mai tinem 1 minut si apoi turnam sosul de smantana peste carne si stingem focul. Daca sosul de smantana s-a legat prea mult, se dilueaza cu putina apa calda.
Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Se orneaza farfuriile cu fire de patrunjel sau rondele de telina.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Placinta cu carne si ghebe
Bucataras.RO

Placinta cu carne si ghebe

Ne plac mult placintele cu carne si cum nu facusem de mult una am zis ca este momentul dar nu aveam suficienta carne in casa...

Placinta cu carne si ghebe
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin