Muschiulet de pui cu smantana si ardei copti

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Muschiulet de pui cu smantana si ardei copti

Ingrediente

  • • 1 kg muschiulet de pui
  • • 1 ceapa mijlocie
  • • 1 tulpina de telina
  • • 200 g ciuperci cultivate (mai micute)
  • • 2 ardei grasi
  • • 1 cuisor
  • • 1 foaie de dafin
  • • 50 g faina
  • • 2 galbenusuri
  • • 1 pahar de vin alb sec
  • • 60+20 g unt
  • • 1 leg de patrunjel
  • • 150-200 ml smantana
  • • sare
  • • piper

Mod de preparare

Intr-o cratita incapatoare, se pune untul la incins, dupa care se adauga muschiuletii de pui si se lasa la inabusit.
Se adauga ceapa tocata, tija de telina maruntita, 1 cuisor si o foaie de dafin.
Se toarna paharul de vin, iar daca este necesar, se adauga supa sau apa, cat sa acopere carnea.
Agaugam ciupercile scurse si clatite bine. Se lasa la foc molcom, amestecand din cand in cand.
Intre timp, coacem ardeii cam 10-15 min, avand grija sa ii intoarcem pentru a se patrunde bine si uniform.
Ii curatam de coaja si seminte si ii taiem fasii lungi. Ardeii se adauga in preparat cu 5 minute inainte de a stinge focul.
Intr-o alta craticioara, topim la foc mic 20 g unt (cat o nuca), adaugam faina, smantana, 3-4 linguri din sosul in care fierbe carnea. Dupa ce sosul s-a legat, adaugam cele doua galbenusuri pe care le-am batut in prealabil. Mai tinem 1 minut si apoi turnam sosul de smantana peste carne si stingem focul. Daca sosul de smantana s-a legat prea mult, se dilueaza cu putina apa calda.
Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Se orneaza farfuriile cu fire de patrunjel sau rondele de telina.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie