Muschiulet de porc umplut cu mix de fasole, afumatura si galbiori in mantie de prapur de miel

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Muschiulet de porc umplut cu mix de fasole, afumatura si galbiori in mantie de prapur de miel

Ingrediente

  • un muschiulet mic de porc(iepuras)
  • 300 g mix de fasole
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita de amestec de condimente uscate(cimbrisor,piper,dafin,oregano,busuioc,maghiran),o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • un borcanel mic de galbiori in saramura
  • marar verde
  • 1 galbenus
  • 2 scobitori de bambus
  • folie de aluminiu
  • 1 bucata de prapur de miel
  • 100 g afumatura
  • 1 lingurita de boia dulce
  • cateva boabe de piper colorat

Mod de preparare

Muschiuletul se spala si se zvanta, apoi se face cu un cutit ascutit, in partea superioara, o taietura pe mijlocul laturii lungi a carnii, fara a taia capetele, si usor cu un ciocan de snitele il batem cu grija, pentru fragezire, apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.
Se da in cateva clocote mixul de fasole, se trece sub jet de apa rece,se scurge bine. Ceapa se taie marunt, galbiorii se preseaza usor in mana pentru a elimina cat mai multa saramura din ei.
Se incinge un strop de ulei de masline si se caleste un pic afumatura taiata cubulete, fasolea, ceapa si galbiorii, se sareaza si condimenteaza apoi se acopera cu un capac sa le inabusim pana scade tot lichidul lasat de legume. Se da tigaia la o parte, se lasa sa se raceasca si se adauga mararul taiat fin si galbenusul de ou.
Cu aceasta umplutura se umple muschiuletul, se prinde partea taiata cu cate 2 scobitori, se infasoara in prapur si se pune in tava mai inalta(forma de chec). Deasupra se stropeste cu un pic de ulei de masline, condimente, cateii de usturoi feliati, amestecul de legume deshidratate si se presara si un pic de boia dulce (sau picanta, dupa gust), piperul boabe. Se toarna un pahar de apa (sau vin, dupa preferinta) si se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 25 minute, apoi se ia folia si se mai lasa cca 15 minute, sa faca o crusta frumoasa deasupra. Cat este preparatul cald, se indeparteaza scobitorile de bambus. Se feliaza dupa ce s-a racit un pic. Este un aperitiv cald delicios pentru o masa festiva.

sfat; pentru a nu sta muschiuletul umplut prea mult in lichid(pana incepe sa colocoteasca), adaugam apa peste el fierbinte si scurtam durata de a sta acoperit in cuptor.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie