Musaca de Cartofi

Complexitate
redusa
Musaca de Cartofi

Ingrediente

  • - 750 g carne (vita, porc, pui, amestec sau chiar si soia avand in vedere ca este post)
  • - 1,5 kg cartofi
  • - 2-3 cepe mai mici
  • - o lingura de ulei
  • - cimbru
  • - piper
  • - sare
  • - patrunjel verde
  • - sos de rosii

Mod de preparare

Cartofii se coc la cuptor in coaja.
Carnea se toaca in robot impreuna cu ceapa. Calim amestecul intr-o lingura de ulei de masline si inabusim cu un pahar de apa. Dupa ce fierbe aproximativ 20 de minute adaugam sos de rosii si condimente. Lasam sa scada si adaugam verdeata.

Decojim cartofii si-i feliem.
Intr-un vas de sticla sau chiar in tava, punem un strat de cartofi peste care presaram sare si cateva lingurite de sos si apoi jumatate din cantitatea de carne preparata. Continuam cu al doilea strat de felii de cartofi si carne. Deasupra punem cartofii ramasi, peste care batem un ou impreuna cu sos de rosii si verdeata.

Punem la cuptor aproximativ 45 de minute si masa este servita. Se serveste cald impreuna cu smantana si verdeata.

Pofta buna!
Se serveste calda cu smantana si verdeata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
3
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Ciorba de curcan, cu taitei
Bucataras.RO

Ciorba de curcan, cu taitei

A iesit o ciorbica tare buna, numai buna de servit pe vremea asta rece!

Ciorba de curcan, cu taitei
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos