Musaca cu spanac si sunca speck

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Musaca cu spanac si sunca speck

Ingrediente

  • 500 gr spanac
  • 6 felii sunca speck
  • 6 felii cascaval
  • 300 gr cartofi
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 lingura pesmet
  • patrunjel si marar
  • sare si piper

Mod de preparare

Se spala foarte bine spanacul si se fierbe in apa cu sare; dupa fierbere(aprox 5-6 minute) se toaca marunt; cartofii se curata de coaja si se pun la fiert; dupa fierbere se face un piure cu putina apa in care au fiert.

Un vas de sticla rezistent la caldura se unge cu ulei de masline, se adauga 1 lingura de pesmet si se tapeteaza apoi cu piureul de cartofi; deasupra piureului se pun 2 felii de speck (maruntite sau intregi, dupa preferinta-eu le-am taiat in triunghiuri) si 2 felii de cascaval apoi spanacul maruntit; peste spanac se pun restul desunca speck si feliile de cascaval, putin piper si patrunjel; se da la cuptor pt. 20 minute la 180 grade celsius.

Pofta mare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici