Ingrediente
● 500 g carne tocată de porc |
● 1 ceapă mare |
● 2 căţei de usturoi |
● 1 ceşcuţă de vin roşu |
● 1/2 conservă cuburi de roşii decojite |
● 1 linguriţă pastă de tomate |
● sare |
● piper |
● foi de dafin |
● ulei |
● 1 kg de cartofi albi |
● pătrunjel proaspăt |
● 4 ouă |
● 200 ml smântână de gătit |
● 50 g caşcaval ras fin |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h

GĂTIRE
30min

PORȚII
4 portii
Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare.
Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei, apoi se adaugă carnea şi se amestecă continuu până îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă apă cât să o acopere, vin, foi de dafin şi se lasă să fiarbă. Când lichidul a scăzut, se adaugă cubuleţele de roşii, sare şi piper. Se mai lasă câteva minute pe foc, apoi se dă vasul deoparte.
Cartofii fierţi se scurg de apă, se un într-un castron încăpător şi se lasă să se răcească puţin. Se adaugă 2 ouă bătute cu 100 ml smântână de gătit , pătrunjel tocat, sare şi piper.
Într-un vas de cuptor tapetat cu hârtie de copt se pune jumătate din cantitatea de cartofi, toată compoziţia de carne, apoi restul de cartofi. Deasupra se toarnă celelalte 2 ouă bătute cu smântâna de gătit şi caşcaval ras.
Se dă vasul la cuptor până prinde deasupra o crustă aurie.
Se serveşte cu salată la alegere! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Musaca" nu uita sa ii faci un review.
Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei, apoi se adaugă carnea şi se amestecă continuu până îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă apă cât să o acopere, vin, foi de dafin şi se lasă să fiarbă. Când lichidul a scăzut, se adaugă cubuleţele de roşii, sare şi piper. Se mai lasă câteva minute pe foc, apoi se dă vasul deoparte.
Cartofii fierţi se scurg de apă, se un într-un castron încăpător şi se lasă să se răcească puţin. Se adaugă 2 ouă bătute cu 100 ml smântână de gătit , pătrunjel tocat, sare şi piper.
Într-un vas de cuptor tapetat cu hârtie de copt se pune jumătate din cantitatea de cartofi, toată compoziţia de carne, apoi restul de cartofi. Deasupra se toarnă celelalte 2 ouă bătute cu smântâna de gătit şi caşcaval ras.
Se dă vasul la cuptor până prinde deasupra o crustă aurie.
Se serveşte cu salată la alegere! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Musaca" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany