Mititeii Mei. . . . .

Complexitate
redusa
Mititeii Mei. . . . .

Ingrediente

  • 500 g carne de porc macinata
  • 600 g carne de vita macinata
  • 1 lingurita bicarbonat
  • cimbru uscat dupa gust
  • condimente macinate (piper, sare, usturoi uscat granulat, patrunjel, ardei rosu iute) toate dupa gust

Mod de preparare

Eu am facut, mai demult, un amestec de condimente uscate (ardei iute, patrunjel, cimbru, foarte putin tarhon) le-am macinat cu o masina de cafea pe care o folosesc numai la macinat legume si zarzavaturi/frunze, (toate uscate). Amestecul asta l-am inmultit cu sare fina, piper extra fin macinat, usturoi uscat granule... nu am cantitati pentru ca pun dupa ochi si dupa gust...

Deci carnea am pus-o intr-un vas, am pus bicarbonatul si amestecul de condimente (am sa il pregatesc din nou si am sa il pun intr-o reteta ulterioara). Am inceput sa framant carnea si pe masura ce framantam puneam apa (aprox 60 ml).

Dupa vreo 7 minute de framantat si adaugat apa, atunci cand carnea deja nu se mai lipea de maini, am acoperit vasul si l-am pus la frigider pentru cateva ore (trebuie lasat doar jumate de ora pentru a se intrepatrunde aromele, dar eu am avut altceva de facut).

Dupa aia am luat o punga de plastic, din cea care se foloseste la decoratul torturilor, am taiat gura mai mare (a avut marimea gatului unei sticle de plastic de 2 l). Am umplut punga cu carne si am presat pentru a scoate mititeii. I-am aranjat frumos pe o tava.

Cand au fost gata i-am acoperit si i-am mai lasat la frigider pana a doua zi cand am avut planificat pranzul la iarba verde (in final a fost la masa din bucatarie )... pacat ca nu am fost inspirata sa pun iarba pe masa... am mancat mititeii cu paine de casa, o salata de a mea, cu de toate, culese direct din gradina, pe o ploaie de nu vedeai la 3 metri in fata ta (poate de aia a si fost asa de buna), o bericica buna si rece a completat meniul, iar desertul a fost ceva de vis... tort cu mouss de ciocolata si de capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Papricas de Cartofi cu Pui
3
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Piftie sau Racituri
4
Afumatura la untura
5
Parteneri
Aperitiv frittata cu paste si legume
Bucataras.RO

Aperitiv frittata cu paste si legume

Frittata este varianta italiana a omletei, imbogatita cu diverse ingrediente cum ar fi pastele, diverse tipuri de carne,...

Aperitiv frittata cu paste si legume
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti