Mititeii Mei. . . . .

Complexitate
redusa
Mititeii Mei. . . . .

Ingrediente

  • 500 g carne de porc macinata
  • 600 g carne de vita macinata
  • 1 lingurita bicarbonat
  • cimbru uscat dupa gust
  • condimente macinate (piper, sare, usturoi uscat granulat, patrunjel, ardei rosu iute) toate dupa gust

Mod de preparare

Eu am facut, mai demult, un amestec de condimente uscate (ardei iute, patrunjel, cimbru, foarte putin tarhon) le-am macinat cu o masina de cafea pe care o folosesc numai la macinat legume si zarzavaturi/frunze, (toate uscate). Amestecul asta l-am inmultit cu sare fina, piper extra fin macinat, usturoi uscat granule... nu am cantitati pentru ca pun dupa ochi si dupa gust...

Deci carnea am pus-o intr-un vas, am pus bicarbonatul si amestecul de condimente (am sa il pregatesc din nou si am sa il pun intr-o reteta ulterioara). Am inceput sa framant carnea si pe masura ce framantam puneam apa (aprox 60 ml).

Dupa vreo 7 minute de framantat si adaugat apa, atunci cand carnea deja nu se mai lipea de maini, am acoperit vasul si l-am pus la frigider pentru cateva ore (trebuie lasat doar jumate de ora pentru a se intrepatrunde aromele, dar eu am avut altceva de facut).

Dupa aia am luat o punga de plastic, din cea care se foloseste la decoratul torturilor, am taiat gura mai mare (a avut marimea gatului unei sticle de plastic de 2 l). Am umplut punga cu carne si am presat pentru a scoate mititeii. I-am aranjat frumos pe o tava.

Cand au fost gata i-am acoperit si i-am mai lasat la frigider pana a doua zi cand am avut planificat pranzul la iarba verde (in final a fost la masa din bucatarie )... pacat ca nu am fost inspirata sa pun iarba pe masa... am mancat mititeii cu paine de casa, o salata de a mea, cu de toate, culese direct din gradina, pe o ploaie de nu vedeai la 3 metri in fata ta (poate de aia a si fost asa de buna), o bericica buna si rece a completat meniul, iar desertul a fost ceva de vis... tort cu mouss de ciocolata si de capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
3
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Tort Racoros
5
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Parteneri
Tort cu mousse de ciocolata si portocala
Bucataras.RO

Tort cu mousse de ciocolata si portocala

Un tort ciocolatos cu aroma delicioasa de portocala, o combinatie perfecta az zice eu. Si nu e nici foarte greu de executat....

Tort cu mousse de ciocolata si portocala
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post