Din aluat taiam cu ajutorul unui pahar de apa sau cu gura ceva mai mare 2 cercuri, din al doilea cerc cu ajutorul unui paharel de tuica vom taia inca odata mijlocul. Asezam cercurile mari unul peste altul (in cazul mai multor cercuri ungem cu putin ou intre ele), ungem cu ou si dam la cuptorul incins la 200 grade C pana se umfla si se rumenesc. Cercurile micute pot fi folosite ca palarioare.
In cele 30 g de unt tragem carnita de pui taiata maruntel, adaugam putina apa si lasam sa fiarba 5-8 minute. Ciupercutele daca sunt proaspete se spala si se fierb in putina apa cu sare. Le adaugam peste pui si lasam la loc caldut.
50g de unt se pun la topit intr-o tigaita, adaugam faina, amestecam bine, incorporam supa de pui si laptele, galbenusurile batute, dam pe foc. Asezonam si lasam sa dea un clocot, adaugam vinul. Varsam peste pui si ciupercute, verificam asezonarea.
Daca cumva in timpul coacerii foetajul a astupat gaura facuta de al doilea cerc, dupa racire se taie cu un cutit ascutit cu atentie, sa nu se strapunga. Umplem foetajul cu puiul si ciupercutele in sos si servim alaturi de orez.
Pofta buna!
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAceasta supa este foarte cunoscuta si apreciata. Exista 3 feluiri de Soleanka: de peste, ciuperci si carne. Astazi v-o...
Soleanka - Supa rusesca de carneSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii