Pregatim legumele: tocam varza, prazul, ceapa verde, ardeiul, usturoiul si radem morcovul.
Punem ulei intr-o tigaie (de preferat wok), iar cand acesta e incins, se adauga prazul, ceapa si usturoiul, apoi carnea, toate legumele si la sfarsit, varza. Se asezoneaza cu sos de soia, ghimbir, sos de stridii si piper. Daca trebuie, se adauga si putina apa. Cand se inmoaie varza, oprim focul, punem intr-o strecuratoare si lasam sa se scurga bine si sa se racoreasca.
Taiem foile de orez in 4 patratele si le acoperim cu un prosop umed. Batem albusurile intr-un castron si pregatim un castron cu apa.
Pe un tocator, asezam un patratel de foaie de orez, trecut rapid prin castronul cu apa, ungem marginile cu albus, punem la marginea de jos o lingurita de umplutura si rulam coltul foii de orez, astfel incat sa acopere bine compozitia. Aducem si lateralele spre interior, astfel incat sa avem un plic si continuam sa rulam, avand grija sa inchidem foarte bine “plicul, ungand cu albus.
Asezam pachetelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, pana se rumenesc frumos.
Servim cu sos de soia si sos dulce-acrisor.
Pofta buna!
Keiserschmarrn sunt clatite dulci,unul dintre cele mai cunoscute dulciuri austriece.Denumirea vine de la ''kaiser'' - imparat...
KaiserschmarrnInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii