Mincarica din inima de purcel cu sos ( in oala sub presiune)

Complexitate
redusa
Mincarica din inima de purcel cu sos ( in oala sub presiune)

Ingrediente

  • 1 inima de porc spalata bine de singe si taiate cugrija toate venele, arterele sau ce or fii adica toate zgirciurile alea urite
  • 1 morcov (mergea si o tulpina de telina dar n-am avut)
  • 1/2 ardei gras
  • 1 bucatica mica de praz ( sau 1 ceapa mica)
  • 1 pahar de vin
  • suc de rosii cit e nevoie
  • sare, piper, foi de dafin

Mod de preparare

Am tocat marunt morcovele, ardeiul gras mai maricel, prazul intreg , 1 lingura de ulei si inima taiata cuburi ... Se calesc bine in oala sub presiune fara sa ii punem capacul .. si amestecind mereu ...

Dupa citeva minute se adauga vinul, se lasa sa se evapore alcoolul si se adauga si sucul de rosii eventual si putina apa dc e cazul sau supa ....

Lichidul tb sa acopere carnea dar sa nu depaseasca nivelul maxim care poate fii pus in oala sub presiune. Se adauga putina sare ... Se pune capacul si sa lasa oala la foc mic sa fiarba 30-40 min de cind se ridica supapa....

Se stinge focul si se lasa sa cada singura supapa .. sa puteti deschida oala.. eu nu o racesc sub jet de apa caci in alea citeva minute pina scade nivelul aburilor in oala si pot scoate capacul se mai continua coacerea inauntru ....

Fara capac de data asta se continua pe foc, se mai adaua sare dc e cazul si acum se pune piperul si foile de dafin ... se mai da un clocot si mincarica e gata ... Sosul scade mult si se ingroasa ...

E bine dc nu ati pus prea mult lichid de la inceput ca dupa 20 min de fierbere sa stingeti focul , scoateti capacul si verificati nivelul lichidului ... apoi se spala bine capacul si mai ales gaura pr aburi se sterge de apa si se pune iar capacul si mai continuati fierberea alte 20 min de cind incepe sa fluiere ....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii
Bucataras.RO

Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii

Pentru ca mi-am propus sa testez toate condimentele noi de la Delikat cu ingrediente 100% naturale, a venit rândul...

Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia