Se taie carnea in bucati potrivite (daca nu este deja taiata). Ceapa se taie cubulete si se caleste in cele doua linguri de ulei pina devine usor sticloasa. Se adauga carnea, putina sare, piper, se pune capacul la cratita si se lasa 10 minute, dupa care se adauga vinul si se lasa sa se evapore 5 minute.
Dupa aceea se pun rosiile din cutie, vegeta si se lasa la foc potrivit, circa 20 minute (cu capacul usor dat deoparte). Se adauga mazarea si daca este nevoie, se mai completeaza cu putina apa calda. Se lasa pe foc 5-10 minute, dupa care se gusta si daca este nevoie se mai pune sare sau piper.
La sfarsit se pune putin patrunjel verde (eu am pus uscat).
Pofta Buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii