Medalion de Porc cu Ciuperci

Complexitate
redusa
Medalion de Porc cu Ciuperci

Ingrediente

  • -800 g muschi de porc
  • -500 g ciuperci
  • -60 g untura
  • -1 lingura mustar
  • -50 g unt
  • -80 g faina
  • -100 g smantana
  • -1 legatura de patrunjel verde
  • -bulion de gaina sau de legume ori apa
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Curatati muschiul de porc de pielite, spalati-l si taiati-l in felii groase de 1- 1,5 cm.
Bateti-le cu ciocanul de carne, sarati, piperati, dupa gust si treceti-le prin faina.
Rumeniti-le in untura incinsa, pe ambele parti.
Transferati-le intr-un alt vas, turnati putin bulion de gaina (de legume sau apa) si lasati-le sa se inabuse, acoperit, la foc mic, pana ce carnea este facuta. La nevoie, adaugati cate putin lichid.
Intre timp, caliti putin faina ramasa in restul de untura de la prajirea carnii, adaugati mustarul si stingeti cu bulion de carne (de legume sau apa).
Dati in cateva clocote, amestecand mereu, pana se ingroasa putin si turnati apoi, peste carne.
Adaugati imediat ciupercile feliate si calite in prealabil in unt.
Potriviti de sare, piper, dupa gust si inabusiti in continuare pana ce carnea este frageda.
La sfarsit, inglobati smantana si patrunjelul tocat marunt.

Serviti cat este cald, portionand carnea si sosul cu ciuperci, alaturi de o salata de sezon sau muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
3
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
4
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.