Medalioane de pui cu vinete, dovlecei si sos de rosii

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Medalioane de pui cu vinete, dovlecei si sos de rosii

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 2 rosii potrivite sau 4 rosii chery
  • 3 jumatati de piept de pui dezosat
  • 1 kg cartofi
  • condimente: oregano, piper negru, chimen
  • 4 bete pentru frigarui
  • Sos: 400 gr suc de rosii sau bulion
  • 2 lingurite miere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 graunti de usturoi

Mod de preparare

Vanata si dovlecelul se taie rondele, se sareaza si se lasa sa li se scurga sucul ce il lasa de la sare intr-o sita de bucatarie.
Pieptul de pui se feliaza in bucati nu foarte mari, care se sareaza si se condimenteaza cu piper negru. Daca doriti puteti decupa cu o forma de prajituri (un pahar) pentru a avea bucatele de carne ca niste medalioane de aceleasi dimensiuni.
Dovleceii si vinetele feliate le frigem pe ambele parti pe un gratar la flacara potrivita cu cateva stropi de ulei. Pieptul de pui la fel.
Sosul: Intr-o cratita turnam uleiul de masline, adaugam grauntii de usturoi feliati subtire si calim pina devin aurii. Adaugam sosul de rosii, mierea, saram si condimentam dupa gust cu piper si oregano. Eu am facut sosul mai dulcisor, in combinatie cu carnea si legumele este super bun.
Cartofii se taie in cubulete mai mari, se pun in tava, se stropesc cu ulei, presara cu chimen si se coc la cuptor, amestecind cu grija sa nu ii faramam. Ii coacem pina se rumenesc.
Se iau betele de frigarui si pe fiecare dintre acestea se aseaza o bucata de carne, o felie de vanata si o felie de dovlecel; reluam inca o data, iar la sfarsit adaugam in varf o jumatate de rosie sau o rosie chery. Dupa ce am asezat carnea si legumele pe bat il scurtam cu o foarfeca de bucatarie.
Se aseaza pe farfurie batul de frigaruie cu carnea si legumele, stropim bine cu cateva linguri din sosul de rosii si servim cu cartofii pregatiti la cuptor.
Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie