Medalioane de pui cu vinete, dovlecei si sos de rosii

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Medalioane de pui cu vinete, dovlecei si sos de rosii

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 2 rosii potrivite sau 4 rosii chery
  • 3 jumatati de piept de pui dezosat
  • 1 kg cartofi
  • condimente: oregano, piper negru, chimen
  • 4 bete pentru frigarui
  • Sos: 400 gr suc de rosii sau bulion
  • 2 lingurite miere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 graunti de usturoi

Mod de preparare

Vanata si dovlecelul se taie rondele, se sareaza si se lasa sa li se scurga sucul ce il lasa de la sare intr-o sita de bucatarie.
Pieptul de pui se feliaza in bucati nu foarte mari, care se sareaza si se condimenteaza cu piper negru. Daca doriti puteti decupa cu o forma de prajituri (un pahar) pentru a avea bucatele de carne ca niste medalioane de aceleasi dimensiuni.
Dovleceii si vinetele feliate le frigem pe ambele parti pe un gratar la flacara potrivita cu cateva stropi de ulei. Pieptul de pui la fel.
Sosul: Intr-o cratita turnam uleiul de masline, adaugam grauntii de usturoi feliati subtire si calim pina devin aurii. Adaugam sosul de rosii, mierea, saram si condimentam dupa gust cu piper si oregano. Eu am facut sosul mai dulcisor, in combinatie cu carnea si legumele este super bun.
Cartofii se taie in cubulete mai mari, se pun in tava, se stropesc cu ulei, presara cu chimen si se coc la cuptor, amestecind cu grija sa nu ii faramam. Ii coacem pina se rumenesc.
Se iau betele de frigarui si pe fiecare dintre acestea se aseaza o bucata de carne, o felie de vanata si o felie de dovlecel; reluam inca o data, iar la sfarsit adaugam in varf o jumatate de rosie sau o rosie chery. Dupa ce am asezat carnea si legumele pe bat il scurtam cu o foarfeca de bucatarie.
Se aseaza pe farfurie batul de frigaruie cu carnea si legumele, stropim bine cu cateva linguri din sosul de rosii si servim cu cartofii pregatiti la cuptor.
Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Budinca de orez
2
Dulciuri

Budinca de orez

Budinca de orez
Sushi
3
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
4
Salate

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Prajitura cu Urda si Bezea
5
Dulciuri

Prajitura cu Urda si Bezea

Prajitura cu Urda si Bezea
Parteneri
Tiramisu reţetă originală, cu visine la pahar
Bucataras.RO

Tiramisu reţetă originală, cu visine la pahar

Tiramisu reţetă originală Un desert grozav pentru acest sezon calduros. Pe langa faptul ca nu te coci langa aragaz, se...

Tiramisu reţetă originală, cu visine la pahar
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri