Medalioane de pui cu vinete, dovlecei si sos de rosii

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Medalioane de pui cu vinete, dovlecei si sos de rosii

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 2 rosii potrivite sau 4 rosii chery
  • 3 jumatati de piept de pui dezosat
  • 1 kg cartofi
  • condimente: oregano, piper negru, chimen
  • 4 bete pentru frigarui
  • Sos: 400 gr suc de rosii sau bulion
  • 2 lingurite miere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 graunti de usturoi

Mod de preparare

Vanata si dovlecelul se taie rondele, se sareaza si se lasa sa li se scurga sucul ce il lasa de la sare intr-o sita de bucatarie.
Pieptul de pui se feliaza in bucati nu foarte mari, care se sareaza si se condimenteaza cu piper negru. Daca doriti puteti decupa cu o forma de prajituri (un pahar) pentru a avea bucatele de carne ca niste medalioane de aceleasi dimensiuni.
Dovleceii si vinetele feliate le frigem pe ambele parti pe un gratar la flacara potrivita cu cateva stropi de ulei. Pieptul de pui la fel.
Sosul: Intr-o cratita turnam uleiul de masline, adaugam grauntii de usturoi feliati subtire si calim pina devin aurii. Adaugam sosul de rosii, mierea, saram si condimentam dupa gust cu piper si oregano. Eu am facut sosul mai dulcisor, in combinatie cu carnea si legumele este super bun.
Cartofii se taie in cubulete mai mari, se pun in tava, se stropesc cu ulei, presara cu chimen si se coc la cuptor, amestecind cu grija sa nu ii faramam. Ii coacem pina se rumenesc.
Se iau betele de frigarui si pe fiecare dintre acestea se aseaza o bucata de carne, o felie de vanata si o felie de dovlecel; reluam inca o data, iar la sfarsit adaugam in varf o jumatate de rosie sau o rosie chery. Dupa ce am asezat carnea si legumele pe bat il scurtam cu o foarfeca de bucatarie.
Se aseaza pe farfurie batul de frigaruie cu carnea si legumele, stropim bine cu cateva linguri din sosul de rosii si servim cu cartofii pregatiti la cuptor.
Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Mac si Ness
4
Dulciuri

Prajitura cu Mac si Ness

Prajitura cu Mac si Ness
Parteneri
Fasole batuta
Bucataras.RO

Fasole batuta

Vă învit la o porție de fasole bătute, care la noi în Moldova se cheamă iahnie de fasole. E delicioasă și...

Fasole batuta
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Negresa pufoasa de post
Gustos.RO

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post