Va dau aici o reteta de marinare a carnurilor, care pastreaza carnea nealterata si timp de o saptamana, chiar mai mult - in cazul pulpei de vita de exemplu.
Coaceti ardei rosii, capia sau gogosari si curatiti de coaja si samburi (e bine sa aveti in congelator, tot timpul anului cateva pungulite cu ardei copti si curatiti, fiindca si iarna poate vreti sa faceti acest fel de marinata)
Mixati in robotul de bucatarie ardeii copti, impreuna cu sarea, zaharul, piperul si sosul Worchester. Daca il vreti mai picant, adaugati cateva aschii de ardei iute uscat, preferabil afumat (treceti-l prin flacara si imediat se va afuma, daca nu aveti deja o funie de ardei iuti afumati)
Asezati in acest "sos" bucatile de carne si lasati-le cel putin peste noapte, 12 ore.
Marinata se poate intrebuinta si ca sos pentru paste, pizza ori, pur si simplu - un gravy.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii