Ceapa se taie marunt si se pune cu untura si carnea deodata la foc. Se amesteca mai mereu pana ce isi lasa un pic de zeama. Se adauga apa cat sa fie bine acoperita carnea, se acopera cu un capac si se lasa la fiert la foc domol. Daca apa scade si carnea nu e moale inca se mai adauga un pic.
Cand carnea e pe jumate facuta adaugam usturoiul pisat, 1 lingurita boia, sare, piper dupa gust si lasam sa fiarba mai departe. Cand carnea a fiert si zeama e scazuta adaugam creierul de porc daca avem si lasam sa dea cateva clocote impreuna. Creierul este facultativ, eu nu am pus dar mancarea e mult mai gustoasa cu el in compozitie.
Acum cand totul e gata am facut o mamaliga frecata si din shirul ramas am turnat la carne circa 200 ml. Am lasat sa mai dea cateva clocote si am oprit focul.
Carnea cu sosul format l-am servit alaturi cu mamaliga si obiceiul prin acele parti ca aceasta mancare sa se serveasca cu moarea de pe varza murata, dar se poate servi si cu muraturi.
Pofta Buna! ! !
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateChirostele sunt o delicatesa culinara care se regaseste in bucatariile multor culturi din intreaga lume, fie sub forma de...
Chiroste-aperitiv si desertTortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritorE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii