Mancare de cartofi cu pui si ardei copti

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • jumatate de pui
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 4 ardei kapia
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper
  • boia dulce
  • crengute de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 1 cana cu apa
  • 200 ml suc de rosii
  • marar si patrunjel verde

Mod de preparare

Pune ardeiul capia la copt, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Stropeste-I cu putin ulei de masline si lasa-i la cuptor pana incepe sa se umfle coaja. Intoarce-i din cand in cand.
Intre timp toaca marunt ceapa si usturoiul. Curata cartofii taie-i in patru pe lungime.
Cand sunt gata ardeii, pune-i intr-un bol si acopera-i cu folie alimentara. Lasa-I 15 minute si apoi se vor curata foarte usot. Taie-I cubulete.
Pune putin ulei intr-o tigaie si cand s-a incins adauga carnea de pui si rumeneste-o usor pe toate partile. Pune-o intai cu partea cu pielita Adauga sare si piper si boia de ardei dulce. Adauga apoi ceapa si usturoiul si lasa-le sa se inmoaie putin, apoi muta totul in vasul pentru cuptor. pune si ardeiul copt taiat cubulete.
Pune apoi morcovii si cartofii, condimenteza din nou cu sare si piper, adauga crengutele de cimbru si foile de dafin si o cana cu apa calda. Pune capacul si lasa sa fiarba inabusit, in cuptor, cam 40 de minute.
Cand mancarea este aproape gata, nu mai trebuie decat sa adaugi sucul de rosii si sa mai lasi inca 10 minute la cuptor.
La final presara verdeata tocata deasupra si e gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa