Mamaliga Slobozita cu Cas si Clisa (Slanina)

Complexitate
redusa
Mamaliga Slobozita cu Cas si Clisa (Slanina)

Ingrediente

  • 200 gr faina de malai
  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 300 gr clisa (slanina afumata)
  • cas (poate sa fie si cascaval)

Mod de preparare

Punem apa la fiert. Adaugam sare apoi in ploaie adaugam si faina de malai amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Lasam la fiert dupa ce am pus faina de malai circa 15 minute amestecand mereu avad grija sa nu stropeasca.

Clisa (putem folosi jumari daca avem, e si mai buna mamaliga) afumata o taiem cubulete si o prajim. Pe fundul unui vas termorezistent punem cateva linguri de untura si clisa prajita, peste punem un strat de mamaliga apoi punem un strat de cas razuit, sare si iar mamaliga fierbinte. Cladim in acelasi fel straturile pana cand se epuizeaza ingredientele avand grija ca ultimul strat sa fie de mamaliga presarata cu cas.

Dam vasul la cuptor pentru cateva minute (sau mai simplu la cuptorul cu microunde pentru circa 3 minute) apoi se serveste fierbinte. Se poate servi alaturi si cu smantana. (personal imi place mamaliga cu lapte, va pun si o imagine cu acesta )

Pofta Buna! ! ! !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune