Punem apa la fiert. Adaugam sare apoi in ploaie adaugam si faina de malai amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Lasam la fiert dupa ce am pus faina de malai circa 15 minute amestecand mereu avad grija sa nu stropeasca.
Clisa (putem folosi jumari daca avem, e si mai buna mamaliga) afumata o taiem cubulete si o prajim. Pe fundul unui vas termorezistent punem cateva linguri de untura si clisa prajita, peste punem un strat de mamaliga apoi punem un strat de cas razuit, sare si iar mamaliga fierbinte. Cladim in acelasi fel straturile pana cand se epuizeaza ingredientele avand grija ca ultimul strat sa fie de mamaliga presarata cu cas.
Dam vasul la cuptor pentru cateva minute (sau mai simplu la cuptorul cu microunde pentru circa 3 minute) apoi se serveste fierbinte. Se poate servi alaturi si cu smantana. (personal imi place mamaliga cu lapte, va pun si o imagine cu acesta )
Pofta Buna! ! ! !
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAm pregătit o mâncărică rapidă și delicioasă care a fost foarte apreciată de cei dragi. Vă invit să o...
Mancarica de fasole cu afumaturaReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii