In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa.
Intr-un vas punem pe foc la fiert apa impreuna cu sarea si uleiul. Cand fierbe apa adaugam,in ploaie, faina de malai si amestecam energic pana cand se ingroasa si este fiarta.
Am lasat deoparte mamaliga si am pregatit amestecul de branza (de fapt am luat ce am gasit prin frigider,fara a cantari exact cat am pus din fiecare)
Slanina afumata am taiat-o in fasii nu foarte subtiri si am prajit-o intr-o tigaie, fara ulei fara nimic ,pana cand a capatat textura pe care am vrut-o.
Am pregatit intr-o alta tigaie cateva ochiuri de ou, pe care le-am lasat moi.
Am inceput sa asez straturile : mamaliga, branza si o lingura de smantana grasa, apoi iar mamaliga.Pentru asamblare am folosit un inel de bucatarie , dar nu este obligatoriu.
Ca sa fie calda la servire am dat-o in cuptorul incins la 180 grade pentru 2 minute , doar atat cat sa se incalzeasca bine .
Deasupra am asezat un ochi de ou si alaturi niste bucati de slanina prajita.
M-am inspirat de la Ligia Bxl.......https://www.bucataras.ro/retete/brioche-cu-crema-de-patiserie-68912.html ...dar am facut...
Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolataCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii