Se prajesc putin carnatii proaspeti in uleiul incins (astfel se pot taia usor in bucatele), se scot si in uleiul ramas se pune usturoiul, se caleste putin ( cat sa dea aroma uleiului), se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, ardeiul rosu si verde, rand pe rand pe masura ca se inmoaie cate putin fiecare.
Se adauga apoi carnaciorii taiati bucatele si apa cat sa acopere legumele, se pun condimentele si se lasa la fiert.
Se adauga bulionul si lintea, apoi la sfarsit se pune partunjelul tocat.
Lintea care este din familia fasolei , ca o sora mai mica -sa zicem- (dar care in zona Olteniei de unde provin eu nu se consuma, asa ca am descoperit-o in Valencia), se pregateste la fel. Daca este uscata se pune de seara la inmuiat si se fierbe a doua zi,( asa nu pierzi mult timp la bucatarie), sau se cumpara direct fiarta la borcan (asa cum fac eu).
Daca se pune de la borcan, se adauga in mancare la sfarsit cum am specificat in reteta, daca nu, se adauga la fiert impreuna cu legumele.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPe langa faptul ca e buna, mai e si frumoasa placinta asta rulata a lui Merisor, unde mai pui ca poti sa o faci chiar si cu...
Desert placinta rulata cu mere si dovleac placintarNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii