Se prajesc putin carnatii proaspeti in uleiul incins (astfel se pot taia usor in bucatele), se scot si in uleiul ramas se pune usturoiul, se caleste putin ( cat sa dea aroma uleiului), se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, ardeiul rosu si verde, rand pe rand pe masura ca se inmoaie cate putin fiecare.
Se adauga apoi carnaciorii taiati bucatele si apa cat sa acopere legumele, se pun condimentele si se lasa la fiert.
Se adauga bulionul si lintea, apoi la sfarsit se pune partunjelul tocat.
Lintea care este din familia fasolei , ca o sora mai mica -sa zicem- (dar care in zona Olteniei de unde provin eu nu se consuma, asa ca am descoperit-o in Valencia), se pregateste la fel. Daca este uscata se pune de seara la inmuiat si se fierbe a doua zi,( asa nu pierzi mult timp la bucatarie), sau se cumpara direct fiarta la borcan (asa cum fac eu).
Daca se pune de la borcan, se adauga in mancare la sfarsit cum am specificat in reteta, daca nu, se adauga la fiert impreuna cu legumele.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii