Linte cu carnati

Complexitate
medie
Linte cu carnati

Ingrediente

  • - 500 gr linte,
  • - 3-4 catei de usturoi,
  • - 1 ceapa mare,
  • - 2 morcovi,
  • - 1 pastarnac,
  • - 1 ardei gras rosu,
  • - 1 ardei gras verde,
  • - 100 gr pasta de rosii (bulion),
  • - 500 gr carnati proaspeti,
  • - 200 gr carnati cu boia dulce,
  • - sare, piper, foi de dafin, cuisoare( 4-5) dupa gust,
  • - 50 ml ulei,
  • - patrunjel

Mod de preparare

Se prajesc putin carnatii proaspeti in uleiul incins (astfel se pot taia usor in bucatele), se scot si in uleiul ramas se pune usturoiul, se caleste putin ( cat sa dea aroma uleiului), se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, ardeiul rosu si verde, rand pe rand pe masura ca se inmoaie cate putin fiecare.

Se adauga apoi carnaciorii taiati bucatele si apa cat sa acopere legumele, se pun condimentele si se lasa la fiert.
Se adauga bulionul si lintea, apoi la sfarsit se pune partunjelul tocat.

Lintea care este din familia fasolei , ca o sora mai mica -sa zicem- (dar care in zona Olteniei de unde provin eu nu se consuma, asa ca am descoperit-o in Valencia), se pregateste la fel. Daca este uscata se pune de seara la inmuiat si se fierbe a doua zi,( asa nu pierzi mult timp la bucatarie), sau se cumpara direct fiarta la borcan (asa cum fac eu).

Daca se pune de la borcan, se adauga in mancare la sfarsit cum am specificat in reteta, daca nu, se adauga la fiert impreuna cu legumele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie