Se prajesc putin carnatii proaspeti in uleiul incins (astfel se pot taia usor in bucatele), se scot si in uleiul ramas se pune usturoiul, se caleste putin ( cat sa dea aroma uleiului), se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, ardeiul rosu si verde, rand pe rand pe masura ca se inmoaie cate putin fiecare.
Se adauga apoi carnaciorii taiati bucatele si apa cat sa acopere legumele, se pun condimentele si se lasa la fiert.
Se adauga bulionul si lintea, apoi la sfarsit se pune partunjelul tocat.
Lintea care este din familia fasolei , ca o sora mai mica -sa zicem- (dar care in zona Olteniei de unde provin eu nu se consuma, asa ca am descoperit-o in Valencia), se pregateste la fel. Daca este uscata se pune de seara la inmuiat si se fierbe a doua zi,( asa nu pierzi mult timp la bucatarie), sau se cumpara direct fiarta la borcan (asa cum fac eu).
Daca se pune de la borcan, se adauga in mancare la sfarsit cum am specificat in reteta, daca nu, se adauga la fiert impreuna cu legumele.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii