Lasagna

Portii
4
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Lasagna

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 6-8 foi de lasagna
  • 400 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • un morcov
  • 300 ml suc de rosii
  • cateva linguri de legume (ardei, gogosari)
  • 400 g bulion
  • sare
  • piper
  • cascaval
  • Ingrediente sos béchamel:
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • unt
  • nucsoara
  • patrunjel

Mod de preparare

Mod de preparare amestecul de carne:
Carnea tocata o pui la fiert cu un pahar si jumatate de apa, amesteci ca sa nu se lipeasca. Ceapa si usturoiul le toci marunt si le calesti impreuna cu ardeiul si morcovul. Adaugi carnea, lasi cateva minute pe foc, apoi adaugi si bulionul si lasi sa scada pana compozitia se va ingrosa, adaugi sare si piper dupa gust.
Mod de preparare sos béchamel:
Pui untul la topit, adaugi faina in ploaie, amestecand sa nu se arda. Cand toata faina a fost incorporata, retragi vasul de pe foc, adaugi laptele putin cate putin, adaugi sare, nucsoara, apoi pui pe foc. Lasi sosul la foc mic, amestecand continuu pana da in clocot, mai lasi putin si sosul e gata.
Asamblare
In tava unsa, asezi straturi alternante de foi de lasagna, sos, carne, iar pe ultimul strat din foi, asezi un strat subtire de sos si presari cascavalul. Acoperi tava cu folie de aluminiu si dai la cuptor, pentru 30 de minute. Indepartezi folia si mai lasi inca 5-10 minute, sa se rumeneasca frumos. Dupa ce ai scos lasagna din cuptor, deasupra poti presara patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele
Bucataras.RO

Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele

Iata inca o reteta cu motto-ul "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". ...

Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia