Lasagna

Portii
4
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Lasagna

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 6-8 foi de lasagna
  • 400 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • un morcov
  • 300 ml suc de rosii
  • cateva linguri de legume (ardei, gogosari)
  • 400 g bulion
  • sare
  • piper
  • cascaval
  • Ingrediente sos béchamel:
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • unt
  • nucsoara
  • patrunjel

Mod de preparare

Mod de preparare amestecul de carne:
Carnea tocata o pui la fiert cu un pahar si jumatate de apa, amesteci ca sa nu se lipeasca. Ceapa si usturoiul le toci marunt si le calesti impreuna cu ardeiul si morcovul. Adaugi carnea, lasi cateva minute pe foc, apoi adaugi si bulionul si lasi sa scada pana compozitia se va ingrosa, adaugi sare si piper dupa gust.
Mod de preparare sos béchamel:
Pui untul la topit, adaugi faina in ploaie, amestecand sa nu se arda. Cand toata faina a fost incorporata, retragi vasul de pe foc, adaugi laptele putin cate putin, adaugi sare, nucsoara, apoi pui pe foc. Lasi sosul la foc mic, amestecand continuu pana da in clocot, mai lasi putin si sosul e gata.
Asamblare
In tava unsa, asezi straturi alternante de foi de lasagna, sos, carne, iar pe ultimul strat din foi, asezi un strat subtire de sos si presari cascavalul. Acoperi tava cu folie de aluminiu si dai la cuptor, pentru 30 de minute. Indepartezi folia si mai lasi inca 5-10 minute, sa se rumeneasca frumos. Dupa ce ai scos lasagna din cuptor, deasupra poti presara patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert ciocolata de casa cu fructe uscate
Bucataras.RO

Desert ciocolata de casa cu fructe uscate

De curând am servit de la o bună prietenă ciocolată de casă cu fructe uscate, fără lapte praf și mi-a plăcut...

Desert ciocolata de casa cu fructe uscate
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.