Mod de preparare amestecul de carne:
Carnea tocata o pui la fiert cu un pahar si jumatate de apa, amesteci ca sa nu se lipeasca. Ceapa si usturoiul le toci marunt si le calesti impreuna cu ardeiul si morcovul. Adaugi carnea, lasi cateva minute pe foc, apoi adaugi si bulionul si lasi sa scada pana compozitia se va ingrosa, adaugi sare si piper dupa gust.
Mod de preparare sos béchamel:
Pui untul la topit, adaugi faina in ploaie, amestecand sa nu se arda. Cand toata faina a fost incorporata, retragi vasul de pe foc, adaugi laptele putin cate putin, adaugi sare, nucsoara, apoi pui pe foc. Lasi sosul la foc mic, amestecand continuu pana da in clocot, mai lasi putin si sosul e gata.
Asamblare
In tava unsa, asezi straturi alternante de foi de lasagna, sos, carne, iar pe ultimul strat din foi, asezi un strat subtire de sos si presari cascavalul. Acoperi tava cu folie de aluminiu si dai la cuptor, pentru 30 de minute. Indepartezi folia si mai lasi inca 5-10 minute, sa se rumeneasca frumos. Dupa ce ai scos lasagna din cuptor, deasupra poti presara patrunjel.
Initial am vrut sa fac salam de biscuiti pentru ca tot pofteam la Cleme care a facut cativa metri de salam in ultimul timp,...
Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nucaDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii