Lampredotto ( Cheag / Abomasum) in Zimino

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Lampredotto ( Cheag / Abomasum) in Zimino

Ingrediente

  • nu pot sa scriu cantitati caci eu am facut dupa ochi
  • -aveam o punga cu burta / cheagul cca 400 gr in congelator
  • -o legatura mai groasa ca mina de frunze cu tulpini de sfecla
  • -lampredotto (este o parte din stomacul vacii numita cheag) frunze de sfecla
  • -1 catel de usturoi
  • -rosii
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -patrunjel
  • -parmezan (optional)

Mod de preparare

- spalati si fierbeti burta/cheagul in apa sarata (la foc mic citeva ore sau in oala sub presiune cca 35-40 minute)
- spalati, curatati si taiati in felii subtiri frunzele de sfecla, fierbeti in apa clocotita, si cind sunt gata fierte (furculita intra cu usurinta in ele, mai ales in tulpini) se scurgeti si le stringeti bine a sa iasa toata apa din ele apoi le puneti intr-o tigaie cu ulei si usturoi si caliti citeva minute
- adaugati cheagul taiat felii inguste in tigaia cu sfecla si dua ce se vor inabusi impreuna 5 minute adaugati si rosiile si daca mai este nevoie sarati.
- lasati sa fiarba impreuna citeva minute 5-10 minute maxim ca sa se coaca si rosiile si dupa ce trageti tigaia de pe foc adaugati piper si patrunjelul tocat foarte fin
- direct in farfurie cui doreste ii puteti servi cu Parmezan ras deasupra

** rosiile folosite pot fii rosii foarte bine coapte pe care le curatati de coaja si seminte sau rosii din conserva sau chiar un suc gros, cu pulpa de rosii

* frunzele de sfecla sunt cele pe care uin diverse parti ale lumii le gasiti sub numele de: bietola, beet leaves, chard leaves, swiss chard, mangold, dar puteti folosi foarte bine spanac de preferat cel cu frunza groasa insa in acest caz nu mai opariti spanacul ci il puneti direct in sos taiat in mod grosolan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
2
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
4
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Bucataras.RO

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura