- spalati si fierbeti burta/cheagul in apa sarata (la foc mic citeva ore sau in oala sub presiune cca 35-40 minute)
- spalati, curatati si taiati in felii subtiri frunzele de sfecla, fierbeti in apa clocotita, si cind sunt gata fierte (furculita intra cu usurinta in ele, mai ales in tulpini) se scurgeti si le stringeti bine a sa iasa toata apa din ele apoi le puneti intr-o tigaie cu ulei si usturoi si caliti citeva minute
- adaugati cheagul taiat felii inguste in tigaia cu sfecla si dua ce se vor inabusi impreuna 5 minute adaugati si rosiile si daca mai este nevoie sarati.
- lasati sa fiarba impreuna citeva minute 5-10 minute maxim ca sa se coaca si rosiile si dupa ce trageti tigaia de pe foc adaugati piper si patrunjelul tocat foarte fin
- direct in farfurie cui doreste ii puteti servi cu Parmezan ras deasupra
** rosiile folosite pot fii rosii foarte bine coapte pe care le curatati de coaja si seminte sau rosii din conserva sau chiar un suc gros, cu pulpa de rosii
* frunzele de sfecla sunt cele pe care uin diverse parti ale lumii le gasiti sub numele de: bietola, beet leaves, chard leaves, swiss chard, mangold, dar puteti folosi foarte bine spanac de preferat cel cu frunza groasa insa in acest caz nu mai opariti spanacul ci il puneti direct in sos taiat in mod grosolan
Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...
Prajitura cu foi si gem de pruneSe separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....
Savarine cu friscaPrajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...
Prajitura Tosca
Comentarii
Adaugă comentariu