Lampredotto ( Cheag / Abomasum) in Zimino

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Lampredotto ( Cheag / Abomasum) in Zimino

Ingrediente

  • nu pot sa scriu cantitati caci eu am facut dupa ochi
  • -aveam o punga cu burta / cheagul cca 400 gr in congelator
  • -o legatura mai groasa ca mina de frunze cu tulpini de sfecla
  • -lampredotto (este o parte din stomacul vacii numita cheag) frunze de sfecla
  • -1 catel de usturoi
  • -rosii
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -patrunjel
  • -parmezan (optional)

Mod de preparare

- spalati si fierbeti burta/cheagul in apa sarata (la foc mic citeva ore sau in oala sub presiune cca 35-40 minute)
- spalati, curatati si taiati in felii subtiri frunzele de sfecla, fierbeti in apa clocotita, si cind sunt gata fierte (furculita intra cu usurinta in ele, mai ales in tulpini) se scurgeti si le stringeti bine a sa iasa toata apa din ele apoi le puneti intr-o tigaie cu ulei si usturoi si caliti citeva minute
- adaugati cheagul taiat felii inguste in tigaia cu sfecla si dua ce se vor inabusi impreuna 5 minute adaugati si rosiile si daca mai este nevoie sarati.
- lasati sa fiarba impreuna citeva minute 5-10 minute maxim ca sa se coaca si rosiile si dupa ce trageti tigaia de pe foc adaugati piper si patrunjelul tocat foarte fin
- direct in farfurie cui doreste ii puteti servi cu Parmezan ras deasupra

** rosiile folosite pot fii rosii foarte bine coapte pe care le curatati de coaja si seminte sau rosii din conserva sau chiar un suc gros, cu pulpa de rosii

* frunzele de sfecla sunt cele pe care uin diverse parti ale lumii le gasiti sub numele de: bietola, beet leaves, chard leaves, swiss chard, mangold, dar puteti folosi foarte bine spanac de preferat cel cu frunza groasa insa in acest caz nu mai opariti spanacul ci il puneti direct in sos taiat in mod grosolan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti
Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui
Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt
Cele mai apreciate rețete
Sos (dip) de Usturoi
1
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Taci si-nghite
4
Garnituri

Taci si-nghite

Taci si-nghite
Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt
5
Parteneri
Desert pasca fara aluat cu stafide
Bucataras.RO

Desert pasca fara aluat cu stafide

Aceasta pasca am preparat-o de Paste dar la cat e de buna si usor de facut, se poate prepara oricand, nu numai de sarbatori....

Desert pasca fara aluat cu stafide
Reteta de mucenici moldovenesti
Culinar.RO

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Mucenici moldovenesti
Gustos.RO

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti