Lampredotto ( Cheag / Abomasum) in Zimino

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Lampredotto ( Cheag / Abomasum) in Zimino

Ingrediente

  • nu pot sa scriu cantitati caci eu am facut dupa ochi
  • -aveam o punga cu burta / cheagul cca 400 gr in congelator
  • -o legatura mai groasa ca mina de frunze cu tulpini de sfecla
  • -lampredotto (este o parte din stomacul vacii numita cheag) frunze de sfecla
  • -1 catel de usturoi
  • -rosii
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -patrunjel
  • -parmezan (optional)

Mod de preparare

- spalati si fierbeti burta/cheagul in apa sarata (la foc mic citeva ore sau in oala sub presiune cca 35-40 minute)
- spalati, curatati si taiati in felii subtiri frunzele de sfecla, fierbeti in apa clocotita, si cind sunt gata fierte (furculita intra cu usurinta in ele, mai ales in tulpini) se scurgeti si le stringeti bine a sa iasa toata apa din ele apoi le puneti intr-o tigaie cu ulei si usturoi si caliti citeva minute
- adaugati cheagul taiat felii inguste in tigaia cu sfecla si dua ce se vor inabusi impreuna 5 minute adaugati si rosiile si daca mai este nevoie sarati.
- lasati sa fiarba impreuna citeva minute 5-10 minute maxim ca sa se coaca si rosiile si dupa ce trageti tigaia de pe foc adaugati piper si patrunjelul tocat foarte fin
- direct in farfurie cui doreste ii puteti servi cu Parmezan ras deasupra

** rosiile folosite pot fii rosii foarte bine coapte pe care le curatati de coaja si seminte sau rosii din conserva sau chiar un suc gros, cu pulpa de rosii

* frunzele de sfecla sunt cele pe care uin diverse parti ale lumii le gasiti sub numele de: bietola, beet leaves, chard leaves, swiss chard, mangold, dar puteti folosi foarte bine spanac de preferat cel cu frunza groasa insa in acest caz nu mai opariti spanacul ci il puneti direct in sos taiat in mod grosolan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
5
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Parteneri
Desert prajitura Baiadera by Ina
Bucataras.RO

Desert prajitura Baiadera by Ina

Am fost in vizita la Ina si am dat peste prajitura asta, o salvasem cu mult timp in urma si acum i-a venit randul. Eu am...

Desert prajitura Baiadera by Ina
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala