Iepure umplut

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Iepure umplut

Ingrediente

  • • 1 buc iepure de casa (2-2.5 Kg)
  • • 300 g carne de curcan
  • • 150 g carne de porc
  • (puteti folosi costita de porc)
  • • 2 oua
  • • 1 ceapa
  • • 1 leg verdeata (patrunjel / marar)
  • • 5-6 catei de usturoi
  • • 3-4 crengute de rozmarin
  • • 1 lingurita rasa de boia de ardei
  • • frunze proaspete de cimbru
  • • 1 pahar de vin alb sec
  • • 1 pahar de supa de pui sau de legume
  • • ulei de masline
  • • 1 lamaie
  • • piper proaspat rasnit
  • • sare de mare
  • Pentru garnitura:
  • amestec de legume congelate sau salata verde
  • 50 g unt
  • sare

Mod de preparare

Tocam marunt usturoiul, rozmarinul, amestecam cu ulei si apoi, adaugam restul condimentelor.
Iepurele se spala bine, se usuca, apoi se condimenteaza pe interior si exterior cu amestecul de condimente. Frecam bine cu degetele, impregnand cat mai mult posibil condimentele.
Facem un amestec din carne de curcan , carne de porc, ceapa, verdeata si cele 2 oua. Este ca un amestec de chiftele. Daca va place aroma fructata, adaugati cateva merisoare si caise deshidratate.

Umplem iepurele cu acest amestec si apoi il coasem pe burta.
Il punem intr-o tava mai inalta, adaugam vinul, supa de pui sau de legume si apoi acoperim tava cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 1 h.
Indepartam folia, verificam daca este bine patrunsa carnea si stropim cu lamaie.
Lasam sa se rumeneasca frumos, stropind din cand in cand cu sosul format in tava.
Intr-o cratita, topim putin unt, apoi sotam legumele.
Iepurele umplut se serveste cu legume asortate sau cu salata verde.
Pofta buna!


PS: Dupa ce s-a rumenit iepurele, acoperim din nou cu folie de aluminiu si pastram asa pana in momentul servirii. Aburul format va pastra carnita moale si mai suculenta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Cartofi prăjiți (cu carne reciclată)
Bucataras.RO

Cartofi prăjiți (cu carne reciclată)

Se întâmplă des să-mi rămână bucăți de carne bună din diverse mâncăruri. Cum nu arunc mai...

Cartofi prăjiți (cu carne reciclată)
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai