Tocam marunt usturoiul, rozmarinul, amestecam cu ulei si apoi, adaugam restul condimentelor.
Iepurele se spala bine, se usuca, apoi se condimenteaza pe interior si exterior cu amestecul de condimente. Frecam bine cu degetele, impregnand cat mai mult posibil condimentele.
Facem un amestec din carne de curcan , carne de porc, ceapa, verdeata si cele 2 oua. Este ca un amestec de chiftele. Daca va place aroma fructata, adaugati cateva merisoare si caise deshidratate.
Umplem iepurele cu acest amestec si apoi il coasem pe burta.
Il punem intr-o tava mai inalta, adaugam vinul, supa de pui sau de legume si apoi acoperim tava cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 1 h.
Indepartam folia, verificam daca este bine patrunsa carnea si stropim cu lamaie.
Lasam sa se rumeneasca frumos, stropind din cand in cand cu sosul format in tava.
Intr-o cratita, topim putin unt, apoi sotam legumele.
Iepurele umplut se serveste cu legume asortate sau cu salata verde.
Pofta buna!
PS: Dupa ce s-a rumenit iepurele, acoperim din nou cu folie de aluminiu si pastram asa pana in momentul servirii. Aburul format va pastra carnita moale si mai suculenta.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraClafoutis este un fel de budinca frantuzeasca, extrem de versatila, putand fi preparata in sute de variante , dulci sau...
Clafoutis cu rosii cherry si busuiocEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii