Tocam marunt usturoiul, rozmarinul, amestecam cu ulei si apoi, adaugam restul condimentelor.
Iepurele se spala bine, se usuca, apoi se condimenteaza pe interior si exterior cu amestecul de condimente. Frecam bine cu degetele, impregnand cat mai mult posibil condimentele.
Facem un amestec din carne de curcan , carne de porc, ceapa, verdeata si cele 2 oua. Este ca un amestec de chiftele. Daca va place aroma fructata, adaugati cateva merisoare si caise deshidratate.
Umplem iepurele cu acest amestec si apoi il coasem pe burta.
Il punem intr-o tava mai inalta, adaugam vinul, supa de pui sau de legume si apoi acoperim tava cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 1 h.
Indepartam folia, verificam daca este bine patrunsa carnea si stropim cu lamaie.
Lasam sa se rumeneasca frumos, stropind din cand in cand cu sosul format in tava.
Intr-o cratita, topim putin unt, apoi sotam legumele.
Iepurele umplut se serveste cu legume asortate sau cu salata verde.
Pofta buna!
PS: Dupa ce s-a rumenit iepurele, acoperim din nou cu folie de aluminiu si pastram asa pana in momentul servirii. Aburul format va pastra carnita moale si mai suculenta.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii