Iepure umplut

Portii
4
Timp pregatire
600 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Iepure umplut

Ingrediente

  • 1 buc trunchi de iepure, partea cu coastele
  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare alba
  • 2 oua
  • 50 g fulgi de porumb sfaramitati
  • 1 lgt sare de mare
  • 1/2 lgt piper
  • 250 g ciuperci
  • 1 lgt boia dulce
  • 50 ml ulei aromatizat cu oregano
  • 1 vf de lgt rozmarin macinat
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Iepurele il speli bine.
Realizezi un amestec dintre uleiul aromatizat si condimente ( 1/2 lgt sare, jumatate din cantitatea de piper, boia), cu care vei unge carnea de iepure si o vei lasa la marinat timp de 8 ore.
Ceapa o cureti, o speli si o tai cubulete , apoi o amesteci cu carnea tocata, restul de sare si piper, plus rozmarinul si ciupercile taiate marunt, ouale batute cu fulgii de porumb. Framanti bine totul si umpli trunchiul de iepure cu acesta.
Cosi bine burta iepurelui si asezi totul intr-o tava termorezistenta cu pereti inalti.
Adaugi uleiul si apa, acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptorul incalzit, pentru 1 ora si 30 de minute.

Indepartezi hartia de copt, faci focul mic si, din cand in cand, pui din sosul din tava peste carne si lasi la cuptor inca 30 de minute, pana cand prinde o culoare frumoasa, rumena.
Servesti imediat, taiat felii cu garnitura preferata. Eu am folosit legume la gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie