Spinarea de iepure dupa ce a fost tinuta in marinata pentru fezandare,se aseaza intr-o tava,se sareaza si se rastoarna peste ea grasime incinsa,apoi se da la cuptor, sa se friga, la foc iute.
Atentie,grasimea nu trebuie sa se arda.De aceea, peste friptura se pune putina apa si, dupa gust,cateva linguri de vin alb ,sec.
Cand friptura este gata,se scoate,se aseaza pe un platou,iar in sosul ramas se pune smantana,se ia imediat de pe foc,se omogenizeaza si se pune in sosiera.
Intre timp se fierb in apa castanele,pana se inmoaie bine,se curata,apoi se trec prin sita(sau prin masina de tocat,sau se mixeaza)si se prepara din ele un pireu cu unt si lapte,asemenea pireului de cartofi.
Se aseaza pe un platou oval,la mijloc spinarea de iepure,jur-imprejur pireul de castane,impodobit cu buchetele de verdeata,cu felioare foarte subtiri de gogosari si cu sferturi de masline.
Sosul se serveste separate,in sosiera.
Așa cum am promis, nu vă las la greu pe căldurile acestea! Bine, mergea rețeta mea poate ieri pentru că astăzi la...
Desert inghetata de portocale, lamaie si fructe de padureDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de post
Comentarii