Iepure la Tigaie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Iepure la Tigaie

Ingrediente

  • -1 kg iepure
  • -1 ceapa mare
  • -2 catei de usturoi
  • -5 linguri ulei de masline
  • -200ml vin alb
  • -800/1000ml supa vegetala
  • -400ml sos tomat
  • -2 frunze de dafin
  • -1 ardei iute
  • -2 crengute de rozmarin
  • -1 lingurita zahar
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Iepurele intreg, se taie bucati. Bucatile se lasa in apa, pana se vor folosi la gatit.

Se curata, se spala si se taie ceapa si usturoiul.

Intr-o tigaie se pune ulei de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se pun bucatile de ceapa si usturoi. Se lasa la calit, la foc mic, cca 5 minute.

Intre timp, bucatile de iepure se sterg bine si se pun peste ceapa si usturoi. Iepurele se lasa la prajit, pe o parte si pe alta, dupa care se stinge cu vinul alb. Se lasa ca vinul sa se evapore, apoi se adauga sosul de rosii.

Peste se pun in prima faza 800ml supa vegetala, sare, piper, rozmarinul, dafinul, ardeiul iute, zaharul si se lasa la fiert. Daca atunci cand supa a scazut, carnea nu este perfect patrunsa, se mai poate adauga supa si se mai poate lasa la fiert. Se amesteca din cand in cand.

Se lasa pe foc iepurele, pana cand carnea e moale, iar supa a scazut in intregime.

Se lasa o idee la racit, dupa care se poate servi. Merge foarte, foarte bine cu piure de cartofi!

Pofta sa aveti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pui cu  usturoi si lamaie

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
2
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Papricas de Cartofi cu Pui
4
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Fursecuri cu lamaie
Bucataras.RO

Fursecuri cu lamaie

Nu se putea sa nu le fac si eu...sunt fragede, aromate si imi place ca se fac usor. Eu le-am preluat de la Ina, dar reteta...

Fursecuri cu lamaie
Inghetata de lapte
Culinar.RO

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia