Iahnie de Fasole cu Oltenesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Iahnie de Fasole cu Oltenesti

Ingrediente

  • 500 grame fasole boabe
  • 1 ceapa
  • 3 feliute de bacon
  • 1 cutie de rosii in bulion/ suc de rosii
  • 5 carnaciori oltenesti
  • 1 legatura marar proaspat
  • sare
  • piper si legume uscate (knorr)

Mod de preparare

Alegem, spalam boabele de fasole si le lasam sa se inmoaie cu o seara inainte.

A doua zi punem fasolea la fiert in apa cu un praf de sare. Dupa ce a inceput sa fiarba, punem pe foc un alt vas cu apa pe foc, iar cand apa din acest al doilea vas incepe sa fiarba, schimbam apa de la fasolea noastra (procedez astfel pentru a castiga timp, dar si pentru ca in acest fel evitam sa avem dureri de burtica). Lasam sa fiarba in continuare si dupa aproximativ 30 de minute, schimbam din nou apa. Este suficient de doua ori.

Intr-o tigaie calim bucatele de bacon, pe care le lasam deoparte. In aceeasi tigaie calim ceapa tocata cat mai marunt si adaugam legumele uscate, iar cand devine sticloasa punem o cescuta de apa si bucatelele de bacon. Lasam pe foc inca 5 minute si adaugam rosiile in bulion sau sucul de rosii. Condimentam cu sare, piper si boia si lasam sa fiarba timp de 15 minute. Cand fasolea are bobul fiert bine adaugam sosul nostru de rosii cu bacon. Amestecam si condimentam dupa gust. Lasam sa fiarba pana scade si mancarica are consistenta.

Intr-o tigaie de teflon "prajim" fara ulei bucatele de carnati oltenesti. Cand fasolea este gata luam vasul de pe foc si adaugam marar tocat.

Servim cu oltenesti si muraturi.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Tort de mere caramelizate
3
Dulciuri

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Dulciuri

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu bulion
5
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Parteneri
Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze
Bucataras.RO

Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze

Pot sa va spun ca m-a uimit aparatul Panini Maker Breville nu m-as fi gandit ca la un aparat de sandwich-uri pot face si...

Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj