Iahnie de Fasole cu Oltenesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Iahnie de Fasole cu Oltenesti

Ingrediente

  • 500 grame fasole boabe
  • 1 ceapa
  • 3 feliute de bacon
  • 1 cutie de rosii in bulion/ suc de rosii
  • 5 carnaciori oltenesti
  • 1 legatura marar proaspat
  • sare
  • piper si legume uscate (knorr)

Mod de preparare

Alegem, spalam boabele de fasole si le lasam sa se inmoaie cu o seara inainte.

A doua zi punem fasolea la fiert in apa cu un praf de sare. Dupa ce a inceput sa fiarba, punem pe foc un alt vas cu apa pe foc, iar cand apa din acest al doilea vas incepe sa fiarba, schimbam apa de la fasolea noastra (procedez astfel pentru a castiga timp, dar si pentru ca in acest fel evitam sa avem dureri de burtica). Lasam sa fiarba in continuare si dupa aproximativ 30 de minute, schimbam din nou apa. Este suficient de doua ori.

Intr-o tigaie calim bucatele de bacon, pe care le lasam deoparte. In aceeasi tigaie calim ceapa tocata cat mai marunt si adaugam legumele uscate, iar cand devine sticloasa punem o cescuta de apa si bucatelele de bacon. Lasam pe foc inca 5 minute si adaugam rosiile in bulion sau sucul de rosii. Condimentam cu sare, piper si boia si lasam sa fiarba timp de 15 minute. Cand fasolea are bobul fiert bine adaugam sosul nostru de rosii cu bacon. Amestecam si condimentam dupa gust. Lasam sa fiarba pana scade si mancarica are consistenta.

Intr-o tigaie de teflon "prajim" fara ulei bucatele de carnati oltenesti. Cand fasolea este gata luam vasul de pe foc si adaugam marar tocat.

Servim cu oltenesti si muraturi.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia