Curatam cartofii, ii spalam si ii taiam in cuburi mijlocii. Ii punem la fiert cu apa si sare. Cand sunt gata ii dam deoparte si pregatim un piure in care incorporam 40 g de unt si laptele, daca mai este nevoie inca putina apa de la fiertura lor. Asezonam si parfumam cu nucusoara. Piureul obtinut trebuie sa se tina, sa nu fie foarte moale.
Taiam ceapa, usturoiul si morcovul maruntel, le asezam intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei si lasam pe foc pana cand ceapa devine aurie. Adaugam carnea tocata, amestecam, parfumam cu cimbru si asezonam. Inundam totul cu vinul alb si lasam sa dea cateva clocote dupa care adaugam rosiile in bulion. Lasam sa fiarba pana cand sosul este foarte bine scazut si carnea este tandra. Verificam asezonarea, dam deoparte.
Ungem cu unt un vas ce merge la cuptor si asezam un rand de piure, continuam cu carnea si acoperim cu inca un strat de piure. Presaram cascaval (eu am mai adaugat si cateva bucatele marunte de unt) si dam la cuptorul incins la 200 grade C timp de 20 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.
Servim caldut cu salata verde alaturi. Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...
Muffins cu visineMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii