Puiul se spala, se curata bine, se transeaza. Se aseaza intr-o cratita cu trei sferturi din cantitatea de ulei si se inabuse (sub capac).
Intre timp se curata gutuile, se taie in felii, se scoate partea pietroasa si semintele. Se tavalesc in restul de ulei (pe foc) si se are grija sa nu se rumeneasca. Se pun apoi peste puiul care deja este inabusit si facut pe trei sferturi sub capac (aveti grija sa nu se prinda carnea de fundul cratitei, se adauga tot cate putina apa).
Zaharul se carmelizeaza. In timp cat zaharul este in craticioara, se pune intr-un pahar faina (eu am pus amidon), se adauga apa din reteta si coaja rasa de lamaie si sucul, se amesteca sa se omogenizeze si se stinge zaharul caramelizat cu amestecul lichid. Se lasa pe foc pana la topirea zaharului dupa care se toarna peste carne si gutui si se da la cuptorul preincalzit pentru inca 20-30 de minute.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii