Puiul se spala, se curata bine, se transeaza. Se aseaza intr-o cratita cu trei sferturi din cantitatea de ulei si se inabuse (sub capac).
Intre timp se curata gutuile, se taie in felii, se scoate partea pietroasa si semintele. Se tavalesc in restul de ulei (pe foc) si se are grija sa nu se rumeneasca. Se pun apoi peste puiul care deja este inabusit si facut pe trei sferturi sub capac (aveti grija sa nu se prinda carnea de fundul cratitei, se adauga tot cate putina apa).
Zaharul se carmelizeaza. In timp cat zaharul este in craticioara, se pune intr-un pahar faina (eu am pus amidon), se adauga apa din reteta si coaja rasa de lamaie si sucul, se amesteca sa se omogenizeze si se stinge zaharul caramelizat cu amestecul lichid. Se lasa pe foc pana la topirea zaharului dupa care se toarna peste carne si gutui si se da la cuptorul preincalzit pentru inca 20-30 de minute.
Am aceasta reteta de foarte multi ani, am primit-o de la o fosta colega de serviciu care era sasoaica. Le-a placut tare mult...
Desert batoane din fulgi de orezCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii