Gusa de Curcan Umpluta

Complexitate
redusa
Gusa de Curcan Umpluta

Ingrediente

  • o gusa de curcan curatata bine
  • ficatul, pipota si inima unui curcan
  • 300 gr ciuperci
  • o ceapa potrivita
  • 2 oua
  • sare, vegeta si piper se pun dupa gust
  • 100 ml ulei de masline

Mod de preparare

Pipota, ficatul si inima se curata bine si se pun la fiert. Dupa ce au fiert acestea se trec prin masina de tocat.
Ceapa se taie marunt se caleste in ulei si se pune peste ficat, inima si pipota. Atentie: Se pune doar ceapa, uleiul nu!!!

Ciupercile se trec si ele prin masina de tocat, dupa ce s-au spalat bine. Acestea se amesteca cu restul compozitiei obtinute.
Peste compozitia obtinuta se adauga ouale batute bine si condimentele dupa gust.

Cu pasta obtinuta se umple gusa, aceasta nu trebuie umpluta in totalitate, aproximativ 70 %. Apoi se coasa si se pune intr-o tava cu cusatura in jos. In tava se pune apa, aproximativ pana la jumatatea gusei. Tava se da la cuptor la foc potrivit.

Cand incepe sa se rumenesca putin, se pune cu o lingura apa pe ea (din tava). Gusa se va umfla, dar aceasta nu trebuie intepata. Din cand in cand se mai pune apa pe ea (apa calda din tava), se va observa ca aceasta pe moment va da inapoi putin.

Dupa ce s-a rumenit gusa, se scoate din cuptor si se pune pe o farfurie.
Aceasta se serveste de preferinta rece, dar se poate servii si calduta, langa garnitura dorita.
Fofta buna!!!

Am postat reteta pentru o singura gusa. . . dar eu am facut trei :wink:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie