Gusa de Curcan Umpluta

Complexitate
redusa
Gusa de Curcan Umpluta

Ingrediente

  • o gusa de curcan curatata bine
  • ficatul, pipota si inima unui curcan
  • 300 gr ciuperci
  • o ceapa potrivita
  • 2 oua
  • sare, vegeta si piper se pun dupa gust
  • 100 ml ulei de masline

Mod de preparare

Pipota, ficatul si inima se curata bine si se pun la fiert. Dupa ce au fiert acestea se trec prin masina de tocat.
Ceapa se taie marunt se caleste in ulei si se pune peste ficat, inima si pipota. Atentie: Se pune doar ceapa, uleiul nu!!!

Ciupercile se trec si ele prin masina de tocat, dupa ce s-au spalat bine. Acestea se amesteca cu restul compozitiei obtinute.
Peste compozitia obtinuta se adauga ouale batute bine si condimentele dupa gust.

Cu pasta obtinuta se umple gusa, aceasta nu trebuie umpluta in totalitate, aproximativ 70 %. Apoi se coasa si se pune intr-o tava cu cusatura in jos. In tava se pune apa, aproximativ pana la jumatatea gusei. Tava se da la cuptor la foc potrivit.

Cand incepe sa se rumenesca putin, se pune cu o lingura apa pe ea (din tava). Gusa se va umfla, dar aceasta nu trebuie intepata. Din cand in cand se mai pune apa pe ea (apa calda din tava), se va observa ca aceasta pe moment va da inapoi putin.

Dupa ce s-a rumenit gusa, se scoate din cuptor si se pune pe o farfurie.
Aceasta se serveste de preferinta rece, dar se poate servii si calduta, langa garnitura dorita.
Fofta buna!!!

Am postat reteta pentru o singura gusa. . . dar eu am facut trei :wink:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Coronita Aperitiv
4
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert prajitura Cartof
Bucataras.RO

Desert prajitura Cartof

Cand eram copil, se gasea in cofetarii prajitura Cartof. Desigur, in acele vremuri, se pregatea din resturi de blat, creme,...

Desert prajitura Cartof
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala