Pipota, ficatul si inima se curata bine si se pun la fiert. Dupa ce au fiert acestea se trec prin masina de tocat.
Ceapa se taie marunt se caleste in ulei si se pune peste ficat, inima si pipota. Atentie: Se pune doar ceapa, uleiul nu!!!
Ciupercile se trec si ele prin masina de tocat, dupa ce s-au spalat bine. Acestea se amesteca cu restul compozitiei obtinute.
Peste compozitia obtinuta se adauga ouale batute bine si condimentele dupa gust.
Cu pasta obtinuta se umple gusa, aceasta nu trebuie umpluta in totalitate, aproximativ 70 %. Apoi se coasa si se pune intr-o tava cu cusatura in jos. In tava se pune apa, aproximativ pana la jumatatea gusei. Tava se da la cuptor la foc potrivit.
Cand incepe sa se rumenesca putin, se pune cu o lingura apa pe ea (din tava). Gusa se va umfla, dar aceasta nu trebuie intepata. Din cand in cand se mai pune apa pe ea (apa calda din tava), se va observa ca aceasta pe moment va da inapoi putin.
Dupa ce s-a rumenit gusa, se scoate din cuptor si se pune pe o farfurie.
Aceasta se serveste de preferinta rece, dar se poate servii si calduta, langa garnitura dorita.
Fofta buna!!!
Am postat reteta pentru o singura gusa. . . dar eu am facut trei :wink:
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii