Se incinge un pic de ulei, se taie o ceapa marunt, se caleste si apoi se adauga orezul, amestecam 2 minute si adaugam o ceasca de apa. Saram si piperam dupa gust, apoi lasam sa scada tot lichidul, acoperind vasul cu un capac. Cand orezul este umflat, se asaza in straturi potrivite in forme de timbale.
Se fierbe morcovul curatat, in apa cu sare si un strop de ulei. Se lasa sa se raceasca, apoi se face un puire fin sau se taie rondele subtiri care se vor adauga peste orez, in straturi uniforme.
Spanacul se opareste, se scurge si se trece sub jet de apa rece, apoi se trage la tigaie cu un pic de ceapa taiata marunt, saram si piperam dupa gust, iar la sfarsit presaram si un pic de marar verde. Asezam in straturi subtiri peste morcov.
Incingem un pic de ulei si prajim ficatei, intai inabusit, cu tigaia acoperita si apoi ii rumenim bine. In uleiul ramas calim o ceapa taiata julien si galbiorii scursi. Lasam sa se caleasca cca 5 minute. Asezam uniform peste straturile de spanac. Lasam in forma cca. o ora, apoi scoatem preparatele cu grija si servim cu ficateii asezati deasupra fiecarei portii.
Pofta buna!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii