Se incinge un pic de ulei, se taie o ceapa marunt, se caleste si apoi se adauga orezul, amestecam 2 minute si adaugam o ceasca de apa. Saram si piperam dupa gust, apoi lasam sa scada tot lichidul, acoperind vasul cu un capac. Cand orezul este umflat, se asaza in straturi potrivite in forme de timbale.
Se fierbe morcovul curatat, in apa cu sare si un strop de ulei. Se lasa sa se raceasca, apoi se face un puire fin sau se taie rondele subtiri care se vor adauga peste orez, in straturi uniforme.
Spanacul se opareste, se scurge si se trece sub jet de apa rece, apoi se trage la tigaie cu un pic de ceapa taiata marunt, saram si piperam dupa gust, iar la sfarsit presaram si un pic de marar verde. Asezam in straturi subtiri peste morcov.
Incingem un pic de ulei si prajim ficatei, intai inabusit, cu tigaia acoperita si apoi ii rumenim bine. In uleiul ramas calim o ceapa taiata julien si galbiorii scursi. Lasam sa se caleasca cca 5 minute. Asezam uniform peste straturile de spanac. Lasam in forma cca. o ora, apoi scoatem preparatele cu grija si servim cu ficateii asezati deasupra fiecarei portii.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii