Friptura de pui cu mere caramelizate

Postat pe: 14-10-2016
(0)

Ingrediente

Ne sunt necesare urmatoarele:
Un pui fragedo
Două linguri cu ulei
Câţiva căţei de usturoi
200 ml suc de roşii (făcut în casă)
Condimente după după gust: sare, chilli pudră şi rozmarin
Pentru sos:
5-6 mere roşii
4 linguri cu zahăr tos
Sucul de la o portocală mare
O lingură cu ghimbir ras
Câteva frunzuliţe de busuioc verde

Mod de preparare

PREGĂTIRE

1h

GĂTIRE

1h:30min

PORȚII

4 portii
Puiul, spalat in prealabil, se aşază într-un vas pentru cuptor, se unge cu ulei şi se condimentează uniform cu sare, chilli şi rozmarin după gust. Usturoiul se feliază şi se introduce din loc în loc, sub piele. Se adaugă sucul de roşii şi se întinde pe toată suprafaţa puiului. Se acoperă vasul şi se coace la 180 de grade pentru 50-60 de minute, după care se înlătură capacul şi se continuă coacerea pentru încă 20 de minute aproximativ.

Când puiul este frumos rumenit, se pregateşte sosul.

Se caramelizează cele 4 linguri cu zahăr. Se adaugă merele curăţate (tăiate în cuburi potrivite) şi sucul de portocală. Se amestecă până la omogenizarea completă. Se adaugă ghimbirul ras şi se continua fierberea până ce sosul capată consistenţă. După oprirea focului, se presară busuioc proaspăt tocat.

Puiul copt, se serveşte cald, alături de merele caramelizate în sos de portocală.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Friptura de pui cu mere caramelizate" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura de pui cu mere caramelizate