Se pune la calit in 4 linguri de ulei ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul tocat si el feliute mici. Se adauga ficateii si se amesteca, se lasa putin pe foc mediu apoi se adauga cate putina zeama strecurata se supa de pasare cu legume, se amesteca din cand in cand si spre sfarsit mai adaugam sare si piper negru precum si vinul rosu. Mai lasam pe foc amestcand pana se evapora alcoolul din vin si ramane doar aroma sa. Oprim focul si acoperim.
Pregatim mamaliguta simplu fierband apa si adaugand sare in ea, apoi cate putin, in ploaie malaiul si amestecam cu un tel nemetalic bine sa se omogenizeze, ca sa nu faca cocoloase. Se adauga spre sfrasit cand s-a inchegat si putin ulei sau unt, cam o lingura, doua. Se amesteca iar bine si apoi se opreste focul si se rastoarna mamaliga intr-un castron. De acolo eu am luat intr-un capacel tubular mici cantitati de mamaliga si le-am rasturnat pe o farfurie intinsa. In mijloc am pus ficateii cu sos cald. Am decorat cu teci de fasole murata cu sfecla si cu rondele de praz.
Servim cald cu marturi asortate.
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaPentru noi a fost demential, s-a terminat mult prea repede!
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verdeDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii