Ficatei in Sos de Rosii

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Ficatei in Sos de Rosii

Ingrediente

  • - 1 kg ficatei de pasare;
  • - 1 lingura de zahar brun;
  • - 5 linguri suc de rosii;
  • - sare;
  • - piper;
  • - 1 fir de cimbru (proaspat, uscat) ;
  • - ulei pentru prajit;
  • - 50 g de unt;
  • - verdeata (optional) ;
  • - lapte

Mod de preparare

O reteta care imi place mult pentru ca se pregateste rapid si e acceptata si de fetitele mele!

Ingrediente:

- 1 kg. ficatei de pasare;
- 1 lingura de zahar brun;
- 5 linguri suc de rosii;
- sare;
- piper;
- 1 fir de cimbru (proaspat, uscat);
- ulei pentru prajit;
- 50 gr. de unt;
- verdeata (optional);
- lapte.

Ficateii se spala foarte bine in mai multe ape, se curata de pielite si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs de apa ii punem intr-o olita si ii acoperim cu lapte unde ii lasam sa stea cel putin 30 de minute. Laptele va reduce gustul amarui al ficateilor.

Intr-o tigaie larga (cu capac) punem la topit untul peste care adaugam rapid cateva linguri de ulei (aveti grija ca untul sa nu se arda, altfel va gust neplacut ficateilor).

Adaugam ficateii (scursi de lapte) si ii lasam sa se perpeleasca pe toate partile, 5-6 minute.

Acoperim cu capac si lasam sa fiarba inabusit cca 10 de minute, intorcandu-i bland de cateva ori pe toate partile. Pentru a preveni uscarea lor picuram cateva linguri de apa calda in tigaie.

Intr-o canita diluam sucul de rosii cu o lingura de apa calda, adaugam piperul si zaharul. Amestecam si turnam compozitia peste ficatei.

Ii lasam sa fiarba la foc mediu cca 15 minute, amestecand usor (sau scuturand tigaia) de cateva ori.

Adaugam sare dupa gust.

Servim calzi cu mamaliguta, orez, piureuri.

Daca doriti un sos picant adaugati 1/4 lingurita boia picanta, pasta harissa sau praf chili (fulgi de ardei iute).

Pofta buna!
Servim calzi cu mamaliguta, orez, piureuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
5
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Parteneri
Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan
Bucataras.RO

Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan

Un pranz usor, gustos, satios si cu ingrediente pentru gustul fiecaruia!

Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.