Ficatei in Sos de Rosii

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Ficatei in Sos de Rosii

Ingrediente

  • - 1 kg ficatei de pasare;
  • - 1 lingura de zahar brun;
  • - 5 linguri suc de rosii;
  • - sare;
  • - piper;
  • - 1 fir de cimbru (proaspat, uscat) ;
  • - ulei pentru prajit;
  • - 50 g de unt;
  • - verdeata (optional) ;
  • - lapte

Mod de preparare

O reteta care imi place mult pentru ca se pregateste rapid si e acceptata si de fetitele mele!

Ingrediente:

- 1 kg. ficatei de pasare;
- 1 lingura de zahar brun;
- 5 linguri suc de rosii;
- sare;
- piper;
- 1 fir de cimbru (proaspat, uscat);
- ulei pentru prajit;
- 50 gr. de unt;
- verdeata (optional);
- lapte.

Ficateii se spala foarte bine in mai multe ape, se curata de pielite si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs de apa ii punem intr-o olita si ii acoperim cu lapte unde ii lasam sa stea cel putin 30 de minute. Laptele va reduce gustul amarui al ficateilor.

Intr-o tigaie larga (cu capac) punem la topit untul peste care adaugam rapid cateva linguri de ulei (aveti grija ca untul sa nu se arda, altfel va gust neplacut ficateilor).

Adaugam ficateii (scursi de lapte) si ii lasam sa se perpeleasca pe toate partile, 5-6 minute.

Acoperim cu capac si lasam sa fiarba inabusit cca 10 de minute, intorcandu-i bland de cateva ori pe toate partile. Pentru a preveni uscarea lor picuram cateva linguri de apa calda in tigaie.

Intr-o canita diluam sucul de rosii cu o lingura de apa calda, adaugam piperul si zaharul. Amestecam si turnam compozitia peste ficatei.

Ii lasam sa fiarba la foc mediu cca 15 minute, amestecand usor (sau scuturand tigaia) de cateva ori.

Adaugam sare dupa gust.

Servim calzi cu mamaliguta, orez, piureuri.

Daca doriti un sos picant adaugati 1/4 lingurita boia picanta, pasta harissa sau praf chili (fulgi de ardei iute).

Pofta buna!
Servim calzi cu mamaliguta, orez, piureuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Cornuri cu rahat
Bucataras.RO

Cornuri cu rahat

Rapide si excelente de pus la pachetel, alaturi de un iaurt.

Cornuri cu rahat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!