Taiati cubulete, merele curatate de coaja si cotor si puneti-le imediat in apa rece, sa nu se oxideze.
Caliti in ulei incins ceapa rosie taiata feliute subtiri, adaugati ficateii si presarati salvia, lasand foarte putin pe foc, doar pana-si schimba culoarea, apoi adaugati cubuletele de mar, scurse de apa.
Dupa 1-2 min, scoateti facateii din vas si puneti-i deoparte, ca sa nu se zdrobeasca.
In amestecul ramas, de ulei, ceapa si salvie caliti cubuletele de mar, amestecand continuu, pana cand pulpa de mar se transforma intr-un sos cremos.
Este momentul sa adaugati facateii.
Dupa 1-2 min, timp in care amestecati cu grija sa nu se sfarme ficatul, condimentati cu sare si piper, dupa gust, presarati patrunjelul, omogenizati si luati de pe foc, acoperind vasul.
Dupa 5 min, serviti cat este fierbinte, cel mai bine cu paine bagheta, calda.
POFTA BUNA!
O combinatie originala de gusturi pornind de la ingrediente banale, cu arome daruite de mar si salvie, ficateilor fragezi si gustosi.
Adica . . . o surpriza la indemana si usor de pregatit, in orice anotimp.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii