Ficatei de Pui cu Sos

Complexitate
redusa
Ficatei de Pui cu Sos

Ingrediente

  • -500 g ficatei de pui
  • -faina
  • -lapte
  • -2 cepe, taiate pestisori
  • -1-2 linguri unt
  • -1 lingurita boia dulce
  • -1 varf de cutit zahar
  • -sare
  • -piper
  • -ulei
  • Pentru sos:
  • -3-4 linguri maioneza
  • -1/2 lingurita mustar
  • -2 linguri smantana sau 1 lingura smantana+ 1 lingura iaurt
  • -1-2 catei de usturoi pisati sau 1/2 lingurita praf de usturoi
  • -sare

Mod de preparare

Spalati, curatati de pielite ficateii si puneti-i la scurs. Taiati-i fasiute, puneti-i intr-un bol, turnati peste ei lapte cat sa-i acore si dati la rece pentru cel putin 1 ora.

Intre timp, caliti in ulei ceapa doar pana se inmoaie si dati deoparte.

Amestecati faina, sarea, piperul macinat, zaharul si boiaua. Treceti bucatelele de ficat scurse de lapte prin amestecul cu faina insistand pentru a nu exista ficat neacoperit sau bucatele de ficat lipite intre ele. Prajiti-le pe toate partile in unt incins, dar nu mai mult de 3- 4 minute ca sa nu se intareasca.

Transferati-le pe masura ce le-ati prajit intr-un vas mai mare, turnati sosul peste ele, in strat si puneti deasupra ceapa calita. Nu amestecati.

Acoperiti vasul si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru circa 10- 15 min. Serviti imediat langa garnitura si muraturile sau salata preferata.

Sos de maioneza cu mustar :

Amestecati toate ingredientele enumerate adaugand cantitati mai mari sau mai mici fata de cele precizate, dupa gust. Daca folositi maioneza din comert si aceasta este sarata nu mai puneti sare decat daca este nevoie.

Un preparat in care nu simti gustul pronuntat de ficat, desi este ingredientul principal, ba mai mult, aproape nici nu-l percepi, cu o combinatie interesanta de ficatei prajiti, sos de maioneza cu mustar si ceapa calita.
O reteta ucrainiana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa cu branza si cirese
4
Dulciuri

Negresa cu branza si cirese

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Fudulii de curcan cu praz
Bucataras.RO

Fudulii de curcan cu praz

Pentru prima data am mancat asa ceva,si pot sa va zic ca au fost super bune,se fac si foarte usor

Fudulii de curcan cu praz
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala