Spalati, curatati de pielite ficateii si puneti-i la scurs. Taiati-i fasiute, puneti-i intr-un bol, turnati peste ei lapte cat sa-i acore si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Intre timp, caliti in ulei ceapa doar pana se inmoaie si dati deoparte.
Amestecati faina, sarea, piperul macinat, zaharul si boiaua. Treceti bucatelele de ficat scurse de lapte prin amestecul cu faina insistand pentru a nu exista ficat neacoperit sau bucatele de ficat lipite intre ele. Prajiti-le pe toate partile in unt incins, dar nu mai mult de 3- 4 minute ca sa nu se intareasca.
Transferati-le pe masura ce le-ati prajit intr-un vas mai mare, turnati sosul peste ele, in strat si puneti deasupra ceapa calita. Nu amestecati.
Acoperiti vasul si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru circa 10- 15 min. Serviti imediat langa garnitura si muraturile sau salata preferata.
Sos de maioneza cu mustar :
Amestecati toate ingredientele enumerate adaugand cantitati mai mari sau mai mici fata de cele precizate, dupa gust. Daca folositi maioneza din comert si aceasta este sarata nu mai puneti sare decat daca este nevoie.
Un preparat in care nu simti gustul pronuntat de ficat, desi este ingredientul principal, ba mai mult, aproape nici nu-l percepi, cu o combinatie interesanta de ficatei prajiti, sos de maioneza cu mustar si ceapa calita.
O reteta ucrainiana.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoPentru prima data am mancat asa ceva,si pot sa va zic ca au fost super bune,se fac si foarte usor
Fudulii de curcan cu prazCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii