Spalati, curatati de pielite ficateii si puneti-i la scurs. Taiati-i fasiute, puneti-i intr-un bol, turnati peste ei lapte cat sa-i acore si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Intre timp, caliti in ulei ceapa doar pana se inmoaie si dati deoparte.
Amestecati faina, sarea, piperul macinat, zaharul si boiaua. Treceti bucatelele de ficat scurse de lapte prin amestecul cu faina insistand pentru a nu exista ficat neacoperit sau bucatele de ficat lipite intre ele. Prajiti-le pe toate partile in unt incins, dar nu mai mult de 3- 4 minute ca sa nu se intareasca.
Transferati-le pe masura ce le-ati prajit intr-un vas mai mare, turnati sosul peste ele, in strat si puneti deasupra ceapa calita. Nu amestecati.
Acoperiti vasul si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru circa 10- 15 min. Serviti imediat langa garnitura si muraturile sau salata preferata.
Sos de maioneza cu mustar :
Amestecati toate ingredientele enumerate adaugand cantitati mai mari sau mai mici fata de cele precizate, dupa gust. Daca folositi maioneza din comert si aceasta este sarata nu mai puneti sare decat daca este nevoie.
Un preparat in care nu simti gustul pronuntat de ficat, desi este ingredientul principal, ba mai mult, aproape nici nu-l percepi, cu o combinatie interesanta de ficatei prajiti, sos de maioneza cu mustar si ceapa calita.
O reteta ucrainiana.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii