Ficatei de Pui cu Sos

Complexitate
redusa
Ficatei de Pui cu Sos

Ingrediente

  • -500 g ficatei de pui
  • -faina
  • -lapte
  • -2 cepe, taiate pestisori
  • -1-2 linguri unt
  • -1 lingurita boia dulce
  • -1 varf de cutit zahar
  • -sare
  • -piper
  • -ulei
  • Pentru sos:
  • -3-4 linguri maioneza
  • -1/2 lingurita mustar
  • -2 linguri smantana sau 1 lingura smantana+ 1 lingura iaurt
  • -1-2 catei de usturoi pisati sau 1/2 lingurita praf de usturoi
  • -sare

Mod de preparare

Spalati, curatati de pielite ficateii si puneti-i la scurs. Taiati-i fasiute, puneti-i intr-un bol, turnati peste ei lapte cat sa-i acore si dati la rece pentru cel putin 1 ora.

Intre timp, caliti in ulei ceapa doar pana se inmoaie si dati deoparte.

Amestecati faina, sarea, piperul macinat, zaharul si boiaua. Treceti bucatelele de ficat scurse de lapte prin amestecul cu faina insistand pentru a nu exista ficat neacoperit sau bucatele de ficat lipite intre ele. Prajiti-le pe toate partile in unt incins, dar nu mai mult de 3- 4 minute ca sa nu se intareasca.

Transferati-le pe masura ce le-ati prajit intr-un vas mai mare, turnati sosul peste ele, in strat si puneti deasupra ceapa calita. Nu amestecati.

Acoperiti vasul si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru circa 10- 15 min. Serviti imediat langa garnitura si muraturile sau salata preferata.

Sos de maioneza cu mustar :

Amestecati toate ingredientele enumerate adaugand cantitati mai mari sau mai mici fata de cele precizate, dupa gust. Daca folositi maioneza din comert si aceasta este sarata nu mai puneti sare decat daca este nevoie.

Un preparat in care nu simti gustul pronuntat de ficat, desi este ingredientul principal, ba mai mult, aproape nici nu-l percepi, cu o combinatie interesanta de ficatei prajiti, sos de maioneza cu mustar si ceapa calita.
O reteta ucrainiana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Prajitura Rustica
4
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Parteneri
Penne cu sos de rosii si bacon
Bucataras.RO

Penne cu sos de rosii si bacon

Penne cu sos de rosii si bacon
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia