Ficatei de Pui cu Ciuperci (Fara Glucide)

Complexitate
redusa
Ficatei de Pui cu Ciuperci (Fara Glucide)

Ingrediente

  • 1 kg ficatei de pui
  • 3 lamai medii
  • 400 g sunca sau kaizer (taiate cubulete)
  • 1 kg ciuperci taiate cubulete
  • 2 cepe medii tocate
  • 2 catei de usturoi tocat
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingura de vin
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Ficatul se spala bine, se scurge si se pune intr-un vas
Lamaile se storc, iar sucul lor se toarna peste ficat. Se lasa timp de 3 ore. In teorie, lamaia are un dublu scop:
- mai elimina din toxinele ce se afla in ficat
- confera ficatului o textura mai cremoasa

Dupa ce au trecut cele 3 ore, ficatul se scoate din sucul de lamaie si se clateste foarte bine.

Kaizerul taiat cubulete se pune intr-o tigaie gata incalzita. Se rumeneste bine pe toate partile, pana devine crocant si apoi se scoate. In grasimea lasata in tigaie, vom praji si ficateii.

Cand si ficateii sunt maronii pe toate fetele, se scot din tigaie. In cazul in care aveti mai multi ficatei decat ar incapea intr-un singur strat in tigaie, sotati-i pe rand, pentru a va asigura ca se fac cum trebuie. Cand sunt gata, dati-i deoparte.

In aceeasi tigaie, puneti ciupercile, ceapa si usturoiul. Presarati coriandrul si chimenul. Amestecati totul pana se inmoaie ciupercile si ceapa (vreo 10-15 minute).

Puneti lingura de vin si amestecati bine in tigaie. Adaugati inapoi kaizerul si ficatul si amestecati incetisor.

Se servesc in frunze de salata, fara alta garnitura.

Ficatul are un gust un pic acrisor de la lamaie si merge foarte bine cu restul ingredientelor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
CIORBA    DE   CARTOFI  CU   SMINTINA  IAURT  SI   LEUSTEAN
Bucataras.RO

CIORBA DE CARTOFI CU SMINTINA IAURT SI LEUSTEAN

Azi am facut o ciorbita de cartofi de te lingi pe degete .. am pus o ploaie de leustean verde si aromat din gradina...

CIORBA DE CARTOFI CU SMINTINA IAURT SI LEUSTEAN
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin