Ficatei de Pui cu Ciuperci (Fara Glucide)

Complexitate
redusa
Ficatei de Pui cu Ciuperci (Fara Glucide)

Ingrediente

  • 1 kg ficatei de pui
  • 3 lamai medii
  • 400 g sunca sau kaizer (taiate cubulete)
  • 1 kg ciuperci taiate cubulete
  • 2 cepe medii tocate
  • 2 catei de usturoi tocat
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingura de vin
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Ficatul se spala bine, se scurge si se pune intr-un vas
Lamaile se storc, iar sucul lor se toarna peste ficat. Se lasa timp de 3 ore. In teorie, lamaia are un dublu scop:
- mai elimina din toxinele ce se afla in ficat
- confera ficatului o textura mai cremoasa

Dupa ce au trecut cele 3 ore, ficatul se scoate din sucul de lamaie si se clateste foarte bine.

Kaizerul taiat cubulete se pune intr-o tigaie gata incalzita. Se rumeneste bine pe toate partile, pana devine crocant si apoi se scoate. In grasimea lasata in tigaie, vom praji si ficateii.

Cand si ficateii sunt maronii pe toate fetele, se scot din tigaie. In cazul in care aveti mai multi ficatei decat ar incapea intr-un singur strat in tigaie, sotati-i pe rand, pentru a va asigura ca se fac cum trebuie. Cand sunt gata, dati-i deoparte.

In aceeasi tigaie, puneti ciupercile, ceapa si usturoiul. Presarati coriandrul si chimenul. Amestecati totul pana se inmoaie ciupercile si ceapa (vreo 10-15 minute).

Puneti lingura de vin si amestecati bine in tigaie. Adaugati inapoi kaizerul si ficatul si amestecati incetisor.

Se servesc in frunze de salata, fara alta garnitura.

Ficatul are un gust un pic acrisor de la lamaie si merge foarte bine cu restul ingredientelor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia