Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Portii
6
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe alba
  • un ciolan de porc afumat (1 kg)
  • 3 cepe mici
  • 1 morcov
  • 1/2 pastarnac
  • o bucatica de telina
  • 1 ardei kapia
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • 1 lingurita de sare
  • apa
  • 3 linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • un borcan de circa 400 g de ardei copt
  • putin cimbru uscat
  • putin maghiran uscat

Mod de preparare

Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Se lasa peste noapte la inmuiat.

A doua zi, fasolea se clateste cu apa si se pune intr-o cratita impreuna cu ciolanul afumat, care se clateste cu apa in prealabil. Se adauga cepele (curatate de foi si spalate), morcovul (curatat de coaja si spalat), pastarnacul (curatat de coaja si spalat), bucatica de telina (curatata de coaja si spalata), ardeiul (curatat de seminte si cotor si spalat), o foaie de dafin, cateva boabe de piper negru, o lingurita de sare si apa cat sa acopere ciolanul. Se lasa sa fiarba pana cand ciolanul si fasolea sunt fierte bine, iar zeama din cratita este scazuta. Pe parcursul fierberii,se mai poate completa cu apa daca este necesar.

Dupa ce s-au fiert, legumele se scot din cratita si se arunca. Se adauga rosiile pregatite pentru iarna, ardeiul copt taiat bucatele (care se spala in mai multe ape daca este prea sarat), putin cimbru uscat si putin maghiran uscat si se mai clocoteste mancare circa 10 minute. La final, se potriveste de sare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie