Evantai de porc pe pat de legume

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Evantai de porc pe pat de legume

Ingrediente

  • - 1 file muschi de porc circa 1 kg
  • - 100 gr bacon afumat
  • - 2 ardei capia
  • - 75 gr kascaval
  • - 1 lingurita boia afumata;
  • - 1lingurita pudra de usturoi
  • - 1 lingurita sare
  • - ½ lingurita piper
  • - ½ lingurita fulgi chilli
  • - 1 lingurita cimbru uscat
  • - 1 lingurita magiran uscat
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - 250 ml vin alb
  • - 3 cartofi mari
  • - 2 morcovi mari
  • - 2 cepe rosii

Mod de preparare

Se curata legumele si se taie sferturi. Se amesteca condimentele intr-un bol, oprind o parte pentru amestecul de legume.
Se cresteaza musciul de porc, sub forma unui evantai si se freaca bine cu amestecul de condimente.
Se impaneaza muschiul cu felii de ardei capia, cascaval si bacon, apoi se pune in hartia de copt si se stropeste cu ulei de masline si vin alb, apoi se acopera cu hartia de copt..
Se amesteca legumele cu amestecul de condimente si se stropesc cu putin ulei de masline si se asaza in tava de copt, impreuna cu muchiul de porc.
Se da la cuptor tava circa 30 min, dupa care se scoate muschiul de porc din hartia de copt si se pune deasupra legumelor impreuna cu sosul rezultat si se mai da la cuptor circa 20 de minute pentru o crusta frumoasa.
Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Furescuri cu Untura
3
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Chec cu Iaurt
4
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
File de crap cu limete si legume
Bucataras.RO

File de crap cu limete si legume

Nou venită în grupul MisteryBoxChallenge, Laura maria Din, ne-a provocat tare fain ;) Ingredientele propuse de ea...

File de crap cu limete si legume
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai