Evantai de porc pe pat de legume

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Evantai de porc pe pat de legume

Ingrediente

  • - 1 file muschi de porc circa 1 kg
  • - 100 gr bacon afumat
  • - 2 ardei capia
  • - 75 gr kascaval
  • - 1 lingurita boia afumata;
  • - 1lingurita pudra de usturoi
  • - 1 lingurita sare
  • - ½ lingurita piper
  • - ½ lingurita fulgi chilli
  • - 1 lingurita cimbru uscat
  • - 1 lingurita magiran uscat
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - 250 ml vin alb
  • - 3 cartofi mari
  • - 2 morcovi mari
  • - 2 cepe rosii

Mod de preparare

Se curata legumele si se taie sferturi. Se amesteca condimentele intr-un bol, oprind o parte pentru amestecul de legume.
Se cresteaza musciul de porc, sub forma unui evantai si se freaca bine cu amestecul de condimente.
Se impaneaza muschiul cu felii de ardei capia, cascaval si bacon, apoi se pune in hartia de copt si se stropeste cu ulei de masline si vin alb, apoi se acopera cu hartia de copt..
Se amesteca legumele cu amestecul de condimente si se stropesc cu putin ulei de masline si se asaza in tava de copt, impreuna cu muchiul de porc.
Se da la cuptor tava circa 30 min, dupa care se scoate muschiul de porc din hartia de copt si se pune deasupra legumelor impreuna cu sosul rezultat si se mai da la cuptor circa 20 de minute pentru o crusta frumoasa.
Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc