Dovlecel Evantai

Complexitate
redusa
Dovlecel Evantai

Ingrediente

  • 3 buc pulpa de pui dezosata
  • 2-3 dovlecei
  • 3-4 rosii
  • sare dupa gust
  • ulei cat vreti sa folositi pentru mujdei
  • 1 capatana de usturoi
  • marar dupa gust
  • 2 felii de cascaval
  • cascaval ras dupa preferinta
  • rosii pentru decor

Mod de preparare

Carnea se spala, se dezoseaza, se bate, se pune sare pe ea si se pune pe gratar. Se prajeste bine.

Intre timp se spala dovleceii si rosiile. Dovleceii se feliaza dar nu de tot ci pana aproape de codita, se sareaza fiecare felie si se pun cu codita in sus pe o farfurie sa se scurga. Rosile se feliaza, se aseaza si ele pe farfurie.

Carnita, dupa ce este gata, se feliaza si ea. Se face mujdeiul de usturoi cam asa... se curata usturoiul se piseaza cu un cutit apoi se toaca, se adauga sare se amesteca bine, apoi se adauga tot cate putin ulei si se freaca pana se face ca o pasta si isi mareste volumul... daca doriti adaugati si apa p[entru a mai subtia mujdeiul.

Deci feliile de carne se stropesc din belsug cu usturoi, se aseaza intre feliile de dovlecei. Se aranjeaza si felii de rosii intre ele si apoi se prind cu un betisor de lemn. Se aseaza in tava cu putin ulei si se dau la cuptor. Inainte de a se pune in cuptor se mai stropesc cu mujdei

Se acopera cu o folie de aluminiu (sa aveti grija sa nu atinga folia mancarea) si se da la cuptor. Cand incep sa miroase tare de tot, se scoate folia, se mai tin la cuptor vreo 10 -15 minute apoi se scot. Feliile de cascaval se aseaza intre feliile de dovlecei si se presara si deasupra cateva firicele de cascaval. Se presara si marar si mujdei de usturoi daca mai doriti. Se decoreaza cu rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Cotlet de porc cu curmale, la cuptor
Bucataras.RO

Cotlet de porc cu curmale, la cuptor

"Retete pentru mese in familie" Un pranz delicios, servit in familie si care ne-a facut sa ne lingem pe degete!

Cotlet de porc cu curmale, la cuptor
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj